|

Başı omuzundaydı

Vahşi cinayete kurban giden Münevver Karabulut'u son olarak gören taksi şoförü Coşkun Duygun, Yeni Şafak'a konuştu: "Mecidiyeköy'den Bahçeşehir'e kadar başını Cem'in omzuna koydu. Cem annesini telefonla arayıp, 'Kız arkadaşımla geliyorum. Hemen evden ayrıl' dedi.

Gül Kirelko
00:00 - 8/03/2009 Pazar
Güncelleme: 02:35 - 8/03/2009 Pazar
Yeni Şafak
Başı omuzundaydı
Başı omuzundaydı

Türkiye, 18 yaşındaki Münevver Karabulut'un vahşi bir şekilde öldürülmesinin şokuyla sarsıldı. Yeni Şafak, olay günü Münevver Karabulut'u son gören taksi şoförü Coşkun Duygun'u buldu. 13 yıldır Bahçeşehir Taksi Durağı'nda çalışan taksici Coşkun Duygun, olay günü yaşananları Yeni Şafak Muhabiri Gül Kireklo'ya anlattı.

Coşkun Duygun, olay günü Cem Garipoğlu'nun taksisine bindiğini anlatarak, “Bahçeşehir'de Ticaret Merkezi'nin önünde sabah saat 08.00'de taksiyi durdurdu. Onu Mecidiyeköy'e Cevahir İş Merkezi'ne götürmemi istedi. Yolda iki cep telefonu da hiç susmuyordu. Bana 'abi, elbiselerimi alacağım. Sonra yine Bahçeşehir'e döneceğim' dedi. Cevahir'e geldiğimiz de saat 09.30'du” diye konuştu.

KIZ ARKADAŞIM GELECEK

Cevahir'e geldiklerinde ise gencin 'Abi elbiseleri almaktan vazgeçtim. Nişantaşı'ndan kız arkadaşım gelecek. Bekleyelim' dediğini aktaran taksici Duygun, Garipoğlu'nun kız arkadaşını beklerken annesiyle bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Duygun, bu konuşmayı şöyle anlattı: 'Anne evi boşalt. Eve kız getireceğim. Şimdi Mecidiyeköy'deyim. Bahçeşehir'e yaklaşınca sana 3 kez cep telefonundan çağrı yapacağım. Sen de o zaman evden çık. Anlaki eve yakınız.'

DURGUN VE ÜZGÜNDÜ

25 dakika sonra Münevver'in geldiğini belirten Duygun, 'Kız çok üzgündü. Başını Cem'in omzuna dayadı. İkisi Bahçeşehir'e kadar sarmaş dolaş geldi. Aralarında öyle çarpıcı, dikkat çekici bir konuşma geçmedi. Sadece genç kız durgun ve üzgündü' diye konuştu. Bahçeşehir'e geldiklerinde saatin 10.00 olduğunu belirten Duygun, arabadan inip kahve satın alan Garipoğlu ve Karabulut'u daha sonra eve bıraktığını söyledi.

BİLSEYDİM İNDİRMEZDİM

Duygun, “Eğer kız arkadaşın geri dönecekse bekleyeyim” teklifinde bulunduğu Garipoğlu'ndan “Yok abi, bizim ne olacağımız belli değil” cevabını aldığını söyledi. “Olacakları bilseydim" diyen Duygun "O güzel ve masum kızı asla indirmezdim' dedi.

Bu arada Cem Garipoğlu'nun cesedi taşımasına yardım ettiği iddia edilen korsan taksici Mehmet C.'nin Cem'i okula götüren şoför olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Garipoğlu, korsan taksiciyi arayarak, 'Dedeme gideceğim. Gitar çantasını bagaja koymak için bana yardım eder misin? demiş. Etiler'e geldiklerinde 'bagajdakileri çöpe atalım' demiş. Dedesinin adresine geldiklerinde ise buraya gitmekten vazgeçtim' dediği öğrenildi. Adliyeye sevkedilen Mehmet C. serbest bırakıldı.


Önemli bir sır öğrendi

Başı gövdesinden ayırılarak vahşi bir cinayete kurban giden Münevver Karabulut'un ölümünün arkasındaki sır perdesi aralanmaya başlandı. Adli Tıp Kurumu'ndan yeğeninin cenazesini alan amca Hüseyin Karabulut 'Bence yeğenim Garipoğlu ailesinin çok önemli bir sırrını öğrendi' dedi. Böyle bir cinayeti 1-2 kişinin işleyebileceğini sanmadığını söyleyen Karabulut, '1-2 kişi bir insanı zor bu hale getirir. Elleri bırakın ipi telle bağlanmış. Yeğenim ellerindeki tel izleri gözümün önünden hiç gitmiyor. Başı vücudundan ayrılmış. Çenesinde ve kafasında da bıçak izleri vardı. Yaralar hep göğüs üstüydü. Boynu kırılmış. Cinayette bıçak ve testere kullanılmış' diye konuştu.

ANNESİ KALPTEN ÖLDÜĞÜNÜ SANIYOR

Karabulut, hayatının en zor anlarını yeğeninin cesedini İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda teslim alırken yaşadığını söyledi. Karabulut, 'Güzel yeğenimi öyle görmez olsaydım. Uyanıkken bile kabus görür hale geldim. Ağabeyim kendine gelemiyor. Yengem kızının kalpten öldüğünü sanıyor. Benim gözümün önünden ise yeğenimin ceseti gitmiyor' dedi.Amcanın bu sözleri gözleri Cem'in Tolgahan adlı arkadaşına da çevirtti. Okul arkadaşlarının serseri biri diye tanımladığı Tolgahan'ın daha önce de Garipoğlu ailesinin 8 bin TL'sini çaldığı öğrenildi.


Ya reddedildi ya da kıskandı

Psikiyatristler, bir gencin nasıl böyle vahşi bir cinayeti işleyebileceğini psikolojik açıdan yorumladı. İşte uzmanların yorumları:

  • Psikiyatrist Ayhan Akçan: “Böyle bir cinayeti işleyen kişi o ana kendini kaybederek canavarlaşır. Beyinde ki kontrol sistemleri devreden çıkar. Olayın yaşandığı esnada kişi ne yaptığını bilmez. Bu cinayeti işleme sebeplerinden biri cinsellik diğeri de kişiliğe dayalı öfke olabilir.”
  • Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli: “Cem Garipoğlu, talep ettiği şeye red cevabını aldıysa eğer öfkesine yenik düşerek böyle birşey yapmış olabilir. İkinci seçenek ise kıskançlık. Cem'in Münevverin başını kesmesi de sadece cinayeti örtbas etme çabası gibi görünüyor.”
  • Psikiyatrist Armağan Samancı: “Cem'in sürekli kopuk bir hayat yaşaması kurallara ve yaşam biçimlerine uyma konusunda güçlüklere sebebiyet verir. Bu durumdan dolayı da aile çocuğunun egolarını şişirmeye yönelik bir tutum içine girer. İstediğini yapabilme gücü ona bu cesareti vermiştir.”


  • 15 yıl önce