|

Başımıza iş açıyor

FETÖ'den tutuklanan Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ı Kılıçdaroğlu'nun Adana'da alkışlatması eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın tepkisini çekti

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:30 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Başdanışmanı FETÖ'den gözaltına alınan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'daki mitinginde tutuklu gazeteciler Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ı alkışlatınca partide bardağı taşırdı. Kılıçdaroğlu'na başta eski genel başkan Deniz Baykal olmak üzere birçok CHP'li tepki gösterdi. Önceki akşam CNN Türk'te katıldığı programda konuşan Baykal, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ üyelerini alkışlatmasını şöyle yorumladı: “Keşke olmasaydı, buna izin verilmeseydi. Sayın Genel Başkanın ben orada bu ölçüsüz tutuklama, kitlesel etkisizleştirme çabasına bir direnç sergilemek istediğini görüyorum, anlıyorum, saygı duyuyorum ama bunların bir kısmının hiç olmazsa... Bir kısmının derken özellikle Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, Ergenekon davasının bavulla getirilmiş uydurma delillerini sahiplenip ballandırarak herkesin inanmasını sağlayan, bunu, hiçbir inandırıcı delil olmadan bizzat kamuoyuna aktararak büyük bir komplonun aktif unsuru olarak görev yapmış olanların ödüllendirilmesini, topluma saygıdeğer bir hedef olarak gösterilerek alkışlanmasının sağlamasını haklı bulmak mümkün değil.”



DOĞRU BULMUYORUM


“Sayın Genel Başkan dikkat etmeden, bir ayrım yapmadan ve toplumun bu duyarlılığı göstereceğini de muhtemelen dikkate almadan bunu yapmıştır. Bunu büyütüp böyle içinden çıkılmaz bir olay haline getirmemek lazım. Yanlış olabilir, bunu toparlamak lazım. Kılıçdaroğlu'nun bu kişileri alkışlatmış olmasını doğru bulmuyorum. Böyle yol kazaları bizim başımıza çok iş açıyor. Bizim inandırıcılığımızı, güvenirliğimizi, tutarlılığımızı böyle kazalardan sonra tekrar inşa etmek için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor. O çabaya rağmen de birşey eksik kalıyor. Bu ciddi bir sorundur, bu partinin önündeki bir konudur. Bunu hep beraber değerlendirmeliyiz. Artık gerçek CHP kimliğini ortaya çıkarmamız lazım.”


#FETÖ
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Deniz Baykal
7 yıl önce