|

Başkan adayları için kritik gün

CHP’de genel başkan adaylarının gerekli imzayı toplayıp genel merkeze teslim etmeleri için yarın son gün. Tüzük gereği 15 günde yaklaşık 600 imza toplanması gerekiyor. Muharrem İnce ve Umut Oran’ın şimdiye kadar yaklaşık 500 imza topladığı iddia edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2015 Tuesday
Güncelleme: 00:02 - 24/11/2015 Tuesday
Yeni Şafak

1 Kasım Seçimleri'nde aldığı oy oranıyla yerinde sayan CHP'de muhalifler olağanüstü kurultay için çağrı yaparken, Genel Merkez olağan kurultay sürecinin işlemesinden yana.



Olağanüstü kurultay için kılıçların çekildiği partide CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olan muhaliflerin yarın topladıkları imzaları Genel Merkez'e teslim etmesi gerekiyor. CHP tüzüğüne göre 15 gün içinde olağanüstü kurultay için gerekli yaklaşık 600 imzayı toplaması gereken Muharrem İnce ve Umut Oran'ın imza toplamak için bugün son günü. Muhaliflerin bugün akşama kadar toplayacakları imza sayısı 600'e ulaşırsa yarın Genel Merkez'e teslim edilecek. 600 imzaya ulaşılmadığı taktirde toplanan imzalar Genel Merkez'e verilmeyerek, kaç kişinin imza topladığı noter onaylı belgeyle kayıt altına alınacak.



GENEL MERKEZ BASKI KURABİLİR


Kılıçdaroğlu ve yönetimini destekleyen partililer, muhalif kanadın yeterli imzayı toplayamadığı görüşünde. “Eğer yeterli sayıda imza toplansaydı şu ana kadar imzalar Genel Merkez'e ulaşmıştı” diyen partililer, olağanüstü kurultay çağrısının da partide bıkkınlık yarattığını belirtti. İmza çalışmalarına devam eden muhalifler ise toplanan imzaları partiye sunmama gerekçesi olarak kendilerine imza verenler arasında Genel Merkez'den de isimlerin olduğunu, imza atanlara parti tarafından baskı kurabileceğini gösteriyor.



500'E YAKIN İMZA TOPLANDI


Muharrem İnce ve Umut Oran önderliğindeki muhalif kesimin bugüne kadar topladığı imza sayısının 500'e yaklaştığı iddia edildi. Muhalifler bugün akşama kadar imza sayısını 600'e tamamlamak için ter dökecek. Muhaliflerin imza tartışmaları devam ederken CHP, olağan kurultay sürecinde ısrarcı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin olağan kurultayın 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde yapılacağını belirtti. CHP Parti Meclisi de yarın Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. PM'de olağanüstü kurultay tartışmaları değerlendirilecek. Ayrıca PM, kurultay tarihinde de son sözü söyleyecek.



Kış şurası toplanacak


Yüksek Askeri Şura (YAŞ) perşembe günü toplanacak. Şura'nın olağan kış dönemi toplantısı Perşembe günü Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleşmesi beklenen toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yanı sıra şuranın üyeleri Milli Savunma Bakanı, kuvvet komutanları, ordu komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Donanma Komutanı ile silahlı kuvvetler kadrolarındaki orgeneraller katılacak. Yüksek Askeri Şura, her yıl olağan olarak iki defa toplanıyor.



#1 Kasım Seçimleri
#Muharrem İnce
#Umut Oran
8 years ago