|

Başkan perşembe belli olacak

AK Partili İBB meclis üyeleriyle İstanbul İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasıyla ortaya çıkan yeni durum masaya yatırıldı. Yeni başkanın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde perşembe günü yapılacak seçimle belirleneceği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:22 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Erdoğan başkanlığında yapılan istişare toplantısında 2019 seçimlerine hazırlık ve Topbaş'ın istifasından dolayı ortaya çıkan yeni durum masaya yatırıldı. Başkanlığa kimin geleceği perşembe günü belediye meclisindeki seçimle belirlenecek.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul il teşkilatı ile 2019 seçimlerine hazırlık çerçevesinde istişare toplantısına katıldı. İl Başkanlığı'nda basına kapalı yapılan toplantı, 3 saat 30 dakika sürdü. Toplantıda, 2004 yılı Mart ayından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve İstanbul'a pek çok hizmetleri olan Kadir Topbaş'ın istifasıyla ortaya çıkan yeni duruma dair teşkilat mensuplarıyla görüş teatisinde bulunuldu.

Topbaş ile parti çatısı altında çalışılmaya devam edileceği vurgulandı. Belediye Başkanlığı'na kimin geleceğinin perşembe 16.00’da yapılacak belediye meclisi seçimiyle belirleneceği öğrenildi. Toplantıda, kamu görevlerinde süreklilik olduğundan, bundan sonra neler yapılabileceği, gelecek yerel seçimler ışığında nelere dikkat edilmesi gerektiği hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu.

#İstanbul
#Kadir Topbaş
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce