|

Başkanlık kampı

AK Parti, yeni anayasa ve başkanlık konusundaki en geniş katılımlı istişareyi hafta sonu Afyonkarahisar’da yapacak. Burada son şeklini alacak teklif en kısa sürede Meclis’e sunulacak. Taslakta MHP’nin hassasiyetleri de dikkate alınacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:09 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Binali Yıldırım'ın Başbakan olarak ilk kez katılacağı AK Parti'nin Afyonkarahisar kampı yarın başlayacak. Kampta başta yeni anayasa ve başkanlık sistemi olmak üzere tüm konular masaya yatırılacak.


Kampın pazar günkü bölümünde, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Burhan Kuzu, katılımcıları yeni anayasa ve başkanlık konusunda bilgilendirecek. Üç isim, katılımcılardan gelecek soruları da cevaplayacak.



MHP'NİN HASSASİYETLERİ


AK Parti, yeni anayasa ve başkanlık taslağını hazırlarken MHP'nin hassasiyetlerini ön planda tutacak. Yeni anayasa taslağında, anayasanın ilk dört maddesine dokunulmayacak. Taslakta, Cumhurbaşkanının yetkileri MHP'nin hassasiyeti de gözönünde bulundurularak yeniden şekillenecek. Kampta yapılacak değerlendirmeler ışığında parti kurmayları anayasa değişiklik teklifine son şeklini verecek.



EN KISA ZAMANDA


Teklifle ilgili son değerlendirmeler, Başbakan Yıldırım, bakanlar ve parti kurmaylarıyla yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de istişare edildikten sonra düzenlemenin 10 gün içerisinde Meclise gönderilmesi öngörülüyor. Meclis'te, önce Anayasa Komisyonu gündemine gelecek olan teklif, daha sonra Genel Kurula taşınacak.



MODERATÖR YILDIRIM


Kamptaki diğer sunum konuları da belirlendi. Anayasa ve başkanlık sistemi, enerji, ekonomi politikaları, 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimi ve mücadele, terörle mücadele, başta Suriye ve Irak olmak üzere dış politikadaki gelişmeler, Fırat Kalkanı Harekatı ve Musul operasyonu konularında ilgili bakanlar sunum yapacak. Yıldırım, Başbakan olarak ilk kez katılacağı kampta moderatörlük yapacak. Bazı isimler de ilk kez bakan olarak kampta yer alacak.



#AK Parti
#Afyonkarahisar
8 yıl önce