|

Başsavcı Fidan'dan FETÖ soruşturmalarıyla ilgili önemli açıklama

İstanbul Adalet sarayı'nda, adli yıl açılışı töreni gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan, FETÖ soruşturmalarına ilişkin bilgi verdi. Fidan, "Adli yargı sınırları içinde 519'u tutuklu, 2 bin 663'ü de adli kontrollü olmak üzere 10 binin üzerinde FETÖ mensubu şüpheli hakkında soruşturma ve yargılama devam etmektedir" diye konuştu.

Yeni Şafak
16:14 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 16:22 - 5/09/2017 Salı
AA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, "Adli yargı sınırları içinde 519'u tutuklu, 2 bin 663'ü de adli kontrollü olmak üzere 10 binin üzerinde FETÖ mensubu şüpheli hakkında, soruşturma ve yargılama devam etmektedir. Darbe girişimiyle ilgili ağır ceza mahkemelerinde 36 kamu davası açıldı" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, 2017-2018 adli yıl açılışı gerçekleştirildi. Adliyenin C kapısı girişindeki Atrium alanında gerçekleştirilen açılışa, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve İstanbul Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu davetli olarak katıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan ile başsavcıvekillerinin de yer aldığı açılışta, hakim ve savcılar ile adlipersonel de hazır bulundu. Uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da açılışa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Başsavcı İrfan Fidan, yeni adli yılın ülkeye, millete ve tüm insanlığa adalet, huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi. Fidan, geçtiğimiz yıllarda hayatını kabyeden meslektaşları ile hain terör saldırılarıyla şehit olan başta savcı Mehmet Selim Kiraz olmak üzere güvenlik güçleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlara da rahmet diledi.

10 binin üzerinde kişiye soruşturma

Başsavcı Fidan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan soruşturma ve davalara ilişkin de bilgiler verdi.

Adli yargı sınırları içinde
519'u tutuklu, 2 bin 663'ü de adli kontrollü olmak üzere 10 binin üzerinde FETÖ mensubu şüpheli
hakkında soruşturma ve yargılamaların devam ettiğini anlatan Fidan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ağır ceza mahkemelerinde 36 kamu davasının açıldığını söyledi.

Terör irtibatı sebebiyle HSK tarafından meslekten ihraç edilmesine karar verilen 4 binin üzerinde hakim ve savcıdan, 441'i tutuklu olmak üzere bin 29'unun adli soruşturmasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü kaydeden Fidan, soruşturmaları yürütülen 301'i tutuklu, 81'i de adlikontrollü olmak üzere 382 hakim ve savcı hakkında da kamu davası açıldığını, yargılamaların yetkili ağır ceza mahkemelerinde yapıldığını ve diğerleri hakkındaki soruşturmaların da devam ettiğini dile getirdi.

FETÖ'nün Marmara mülkiye yapılanması: 29'u tutuklu 81 eski vali ve kaymakam

FETÖ'nün Marmara Bölgesi mülkiye yapılanmasına ilişkin 29'u tutuklu 81 eski vali ve kaymakam hakkındaki soruşturmanın da yürütüldüğünü aktaran Fidan, soruşturmaları yürütülen 13'ü tutuklu 2'si adli kontrollü olmak üzere 15 kişi hakkında kamu davası açıldığını, diğerleri hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

#İrfan Fidan
#FETÖ
#Adli Yıl Açılışı
7 yıl önce