|

Başvuranlar kripto çıktı

FETÖ mensuplarının kamu kurumlarına sızma girişimleri halen sürüyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan temizlikten sonra yeni kamu personeli alımında kripto FETÖ’cü ve DHKP-C’lilerin devreye girdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:35 - 5/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan temizlik çalışması ile bakanlıkta bir yılda 948 personel hakkında işlem başlatıldığını, bunlardan 361’i KHK ile ihraç edilerek görevine son verildiğini anlattı.

SORUŞTURMADAN
GEÇEMEDİLER

Kamuya yeni alımlarla ilgili sürecin çok kolay olmadığını dile getiren Tüfenkci, son olarak bakanlıkta açık bulunan 763 kadro için 2016 yılı ekim ayında personel alım ilanı yayımladıklarını ve 2 bin 289 adayın sözlü sınava katılmaya hak kazandığını kaydetti. Bu süreçte kamuoyunda “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sınav sonuçlarını açıklamıyor” şeklinde haberlerle olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığını tespit ettiklerini de anlatan Tüfenkci, “Ancak soruşturma ve arşiv sürecini beklememiz gerekiyordu. Nitekim sonuçları beklenen adaylardan 508’inin güvenlik soruşturması sıkıntılı geldi. Bunların içerisinde DHKP-C’li olan da var FETÖ yapılanması ile bağlantılı olan da” değerlendirmesi yaptı.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Kripto
7 yıl önce