|

Batı darbe sınavını geçemedi

Türkiye’yi kana bulayan FETÖ’cü darbe girişimi sonrası Batı medyası Türk halkının demokratik tavrını görmezden gelerek, adeta darbe yanlısı tutum sergiledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/08/2016 mardi
Güncelleme: 23:53 - 15/08/2016 lundi
Yeni Şafak

Türkiye'de meydana gelen darbe girişiminde 240 kişi şehit olurken, binlerce insan da yaralandı. 15 Temmuz'un etkileri hala hissedilirken Batı medyası da gerçek yüzünü gösterdi, darbe girişimini “Türkiye'nin Son Umudu Tükendi”, “Kim Kazanırsa Kazansın, Türk Demokrasisi Kaybedecek” gibi başlıklarla gördü. Darbe girişimi başarısız olunca, darbe yanlısı söylemlerini arttırarak devam ettirdi.



ZATEN DARBE VARDI!


İngiliz gazetesi The Guardian, darbe girişiminin ertesi günü yayımladığı “Türkiye zaten yavaş çekim bir darbe yaşıyordu, ordu tarafından değil, Erdoğan tarafından” başlıklı yazıda, darbe girişimcilerinin Erdoğan'ın orduyu tamamen kontrolü altına almadan son şansları olarak değerlendirdiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü eline almak için zaten son 3 senedir bir darbe yaptığını yazdı.



BU SON UMUTMUŞ!


Foxnews, darbe girişimini “Türkiye son umudunu kaybetti” başlığıyla yorumlarken, “Trajik şekilde başarısız olan darbe umuttu, ülkeyi ele geçirme çabası değildi. Başarısız darbe girişimi hükümetin İslâmlaştırılması ve halkın bozulmasına dur demek için son umuttu” ifadelerine yer verdi. Sürekli FETÖ yanlısı haberleriyle tepki çeken New York Times gazetesi, “Erdoğan başarısız darbe girişimini Atatürk'ün yerine geçmek için bir fırsat olarak görüyor” başlığıyla sayfalarına taşıdı.



Bu manşetler tarihin utanç sayfalarına geçti


VoxWorld

: Başarısız darbe girişimi Türkiye'yi otoriter rejime sürükleyebilir.


The Economist

: Erdoğan'ın intikamı: Türkiye Cumhurbaşkanı Türk halkının uğrunda hayatını riske attığı demokrasiyi yok ediyor.


Wall Street Journal

: Türkiye artık güvenilir bir müttefik değil. Darbe girişimi her şeyi aydınlattı, Ankara ve Washington herhangi bir değer veya çıkar paylaşmıyor.


BBC

: Türkiye'de meydana gelen darbe, yıllardır süregelen siyasi tartışmaların doğal bir sonucu.


Foreign Policy

: Erdoğan'ın darbe girişimi konusunda kendisinden başka suçlayabileceği herhangi biri yok.


Le Monde

: “Kısmen kanlı bir darbe” ifadelerini kullandı. Bu başlık, demokrasi şehitlerine büyük bir saygısızlık olarak görüldü.


L'observateur

: Darbe girişiminin arkasında Erdoğan mı var?




#FETÖ
#Batı medyası
il y a 8 ans