|

Batman özgürce oyunu kullanacak

Batman Valisi Ahmet Deniz, referandum öncesinde kentte alınan güvenlik önlemlerini anlattı. Vali Deniz vatandaşların özgür iradesiyle sandığa gidip oy kullanacaklarını söyledi. Bölgede güzel gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Deniz, “Yarınımız bugünden daha da güzel olacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 08:19 - 14/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Batman özgürce oyunu kullanacak
Batman özgürce oyunu kullanacak

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına bir ay kala Güneydoğu'da ilk durağımız olan Batman'da Vali Ahmet Deniz ile seçimlerde özgür propagandadan teröre, hizmetlerden yatırımlara kadar pek çok meseleyi konuştuk. Batman'ın bölgede önemli kentlerden biri olduğu belirten Deniz, terör örgütü PKK'nın hendek siyasetine karşı vatandaşların yürekli bir duruş sergilediğini ifade etti. 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi karşısında da Batmanlıların sessiz kalmadığını vurgulayan Vali Deniz, bölgede güzel gelişmelerin yaşandığını söyledi.



BATMAN DURUŞUNU KORUYOR


Batman'da halkın sebat içerisinde duruşunu koruduğunu ifade eden Vali Deniz şunları söyledi: “Geçmiş dönemlerde maalesef bazı kesimler tarafından bir Hendek siyaseti yürütüldü, çukur siyaseti yürütüldü. Batman o süreçte gerçekten çok yürekli bir duruş sergiledi. Vatanına, milletine, bayrağına sevdalı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Devamında da 15 Temmuz darbe girişiminde de Türkiye'nin tüm meydanlarında olduğu gibi ilk saatlerden itibaren demokrasisine ve vatanına sahip çıktı. Ondan sonra bölücü terör örgütüne yönelik mitinglerde inanılmaz bir duruş sergiledi. Al bayrağı eline alan on binlerce kişi caddelerdeydi. Bu halkın huzur istediğinin ve huzura sahip çıktığının göstergesi. Yarınımız bugünden daha da iyi, daha güzel olacak. Batman halkı her zaman olduğu gibi bugün de sebat içerisinde duruşunu koruyor."







GÖREVİMİZ KENTTE HUZURU SAĞLAMAK


Batman'da birinci görevlilerinin halkın ve huzur ve güvenliğini üst seviyede tutmak olduğunu belirten Vali Deniz şöyle devam etti: “Hem emniyet müdürlüğündeki arkadaşlarımız, hem de jandarmadaki arkadaşlarımız bizim talimatlarımızla gece gündüz demeden çalışıyorlar. Güvenlikle ilgili ciddi bir sıkıntımız yok. Türkiye'nin önceki seçimlerinde Güneydoğu bölgesinde terör örgütlerinin baskı ve sindirmesiyle özgürce oy kullanamayan halk, artık şeffaf ve demokratik ortamda oy kullanacak. Halkımızın özgür iradesiyle sandığa gidip oy kullanmasını sağlayacağız. Bundan hiçbir kimsenin endişesi olmasın. Şuanda da ilimizin her yerinde herkes rahat rahat propagandasını yapıyor."



HALKI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN


Batman halkı huzur ve güvenlik istiyor diyen Deniz, “Bunlar sağlanınca zaten girişimci ruhu olan bir şehir burası. Başbakanımızın açıkladığı cazibe merkezleri programına şuana kadar 200 yatırımcı başvurdu. 20 bin civarında istihdam öngörülüyor. Devletimiz de buraya çok ciddi yatırımlar yaptığı için Batman halkı geleceğe umutla bakıyor. Son yıllarda 3 buçuk milyar yatırım yaptı devletimiz. Sadece 3 bin 500 tane derslik yapıldı" ifadelerini kullandı.



Halkın desteği çok büyük


Bölgedeki halkın artık terör örgütleriyle ilgili kendilerine ciddi bilgi akışı ve şikayetlerde bulunarak destek olduğunu söyleyen Batman Valisi Ahmet Deniz, “Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Emniyetle ilgili her türlü bilgiyi bize aktarabiliyorlar artık. Operasyonlarda bunun bize çokça faydası oluyor. Bir tek silahlı bölücü terör örgütü üyesi kalmayana kadar bizim bu mücadelemiz ve kararlılığımız sürecek. Vatandaşımızın istediği de bu. Çünkü bu zalim terör örgütünden bu bölge çok çekti. Çok sıkıntılar yaşattılar. En çok bölgedeki Kürt halkımıza acılar yaşattılar. İnşallah ülkemizin geleceği parlak. Hükümetimizin koymuş olduğu 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için bize düşen gece gündüz çalışmak" dedi.








#Batman
#Anayasa referandumu
#16 Nisan
7 yıl önce