|

Batman PKK’ya prim vermiyor

Batman'a kayyum atanan Ertuğ Şevket Aksoy, belediye çalışmalarını Yeni Şafak’a anlattı. İlk etapta ulaşım ve alt yapı sorunlarını çok kısa sürede çözdüklerini belirten Aksoy, halkın PKK'ya prim vermediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 06:25 - 14/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Ertuğ Şevket Aksoy, Batman'daki çalışmaları anlattı.
Ertuğ Şevket Aksoy, Batman'daki çalışmaları anlattı.

Batman'da terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP Belediye Başkanı Sabri Özdemir'in görevden uzaklaştırılması sonrası Başkan olarak atanan Ertuğ Şevket Aksoy Yeni Şafak'a konuştu. Aksoy ile Batman sokaklarında gezerek icraatlerini ve halkın memnuniyetine şahit olduk. Eylül 2016'da göreve geldiğini anımsatan Aksoy, o tarihlerde belediyecilik hizmetleri açısından Batman'da ciddi sorunların olduğunu söyledi.



YOLLAR DELİK DEŞİKTİ


HDP'li belediye döneminde ciddi altyapı, ulaşım problemlerin yaşandığını ifade eden Aksoy, “Daha açık söylemek gerekirse bütün yollar delik deşikti. Herkes kent içinde ulaşım sağlanamamaktan şikayet ediyordu. Kent temizliği başlı başına bir sorundu. Belediyecilik hizmetlerinin her alanı da ciddi sorunlar vardı. Ulaşım açısından büyük sıkıntılar vardı. Yollarımız çok kötüydü. Hemen 2 ay süre içerisinde 110 bin ton asfaltı dökerek şehir içerisinde yaklaşık 105 km yolu asfalt yaptık. Bunun yanında kaldırım ve parke taşları çalışmalarımız da sona erdi. “ diye anlattı.



HALK TAVRINI KOYDU


Batman'da PKK terörünün kentin huzur ve güvenliğine ciddi zarar verdiğini dile getiren Aksoy, Batmanlıların PKK ve FETÖ arasındaki yakın ilişkiyi gördüğünü teröristlere prim vermediğini söyledi. Aksoy, “Bizim vatandaşımız özellikle son dönemde Hendek olaylarıyla neyin ne olduğunu çok iyi gördü. Bizim halkımız PKK ile yine FETÖ arasındaki yakın ilişkiyi gördü” dedi. Dört yıldır Batman'da olduğunu dile getiren Aksoy, “Artık buralı bir hemşeri oldum. Halkımız önce mutluluk, huzur ve güven istiyor. Sonra aş ve iş istiyor. Bundan sonra bölücü terör örgütleri için bu halkı suistimal edip başarı sağlama şansı yoktur. Bizim görevimiz de bu süreci hızlandırmak. Terör örgütünün propaganda merkezi haline gelmiş sosyal ve kültürel tesislerimizde bugün 400'ün üzerine gencimiz sanat konusunda kurslar alıyorlar” dedi.



Olumlu dönüşler alıyoruz


Göreve gelir gelmez önce kısa vadeli sorunları tespit edip ve hemen bu sorunları gidermek için kolları sıvadıklarını dile getiren Aksoy, “Bunların başında bilindiği gibi kent temizliği geliyordu. Bugün gururla söyleyebilirim ki Batman sadece bölgenin değil ülkenin en temiz kenti oldu. Bu açıdan halkımızın da memnuniyetini gözlemliyoruz. Geri bildirimler çok olumlu. 26 tane halk otobüsü aldık. 250 bin ton asfalt ile kentin tüm sorunu çözülecek" ifadelerini kullandı.





#Batman
#PKK
#FETÖ
#HDP
7 yıl önce