|

Batmanlı Hülya'nın büyük fedakarlığı

Batman'da geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybeden Hülya Dizlek, annesi ve 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılık yapmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:16 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Batmanlı Hülya'nın büyük fedakarlığı
Batmanlı Hülya'nın büyük fedakarlığı

Batman'da geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybeden Hülya Dizlek, 11 kardeşinin ve annesinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçmek zorunda kalırken, devlet desteğiyle hayvan yetiştiriciliği yapmaya başladı. Merkeze bağlı Güneşli köyü Belikli mezrasında yaşayan lise mezunu Hülya Dizlek (24), Batman'da üniversiteye hazırlanırken babasına yük olmamak için çocuk bakıcılığı yaptı. Dizlek'in üniversite hayali, babasının geçen yıl geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmesiyle sona erdi. Dizlek, ailenin en büyük çocuğu olduğu için 5'i erkek 11 kardeşinin ve annesinin geçimini sağlamak için yaşadıkları mezraya döndü.

6 BÜYÜKBAŞ EKMEK TEKNESİ OLDU

Çalışmaya karar veren ancak mezrada iş imkanı olmadığı için yetiştiricilik yapmayı düşünen Dizlek, ekonomik sıkıntı nedeniyle hayvan alamayınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanmak için başvurdu. Başvurusu onaylanan Dizlek, devletin hibe desteğiyle 30 bin lira değerinde 6 büyükbaş hayvan aldı. Annesinin de yardımıyla yetiştiricilik yapan Dizlek, hayvanların sütünden yaptığı peynir ve yoğurtları satarak geçimlerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.


KARDEŞLERİNİ OKUTACAK

Dizlek, 6 büyükbaş hayvandan elde ettiği gelirle 4 kardeşini okuttuğuna işaret ederek, kardeşlerinin derslerinde başarılı olduğunu kaydetti. Dizlek, "İnşallah ileride onların hayatı güzel olur ve bize bakarlar, onlardan umutluyuz. Elimizden geldiğince onlar için çalışacağım. Ben okuyamadım ama kardeşlerimi sonuna kadar okutacağım" şeklinde konuştu. Anne Nuriban Dizlek, eşini kaybettikten sonra dünyasının başına yıkıldığını söyledi. Kızının kendilerine baktığını dile getiren Dizlek, "Çok mutluyum, kızımla gurur duyuyorum. Allah ondan razı olsun, Allah onu başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.


#Batman
#Batmanlı Hülya
7 yıl önce