|

Bayrağı devraldılar

65. Hükümetin açıklanmasının ardından bakanlıklarda başlayan görev devir-teslim törenleri dün de devam etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:08 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kabinenin tek kadın bakanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya görevi, Sema Ramazanoğlu'ndan teslim aldı. Kaya, “Bu bir bayrak yarışı. Bayrağı Sayın Bakanı'mdan devralıyorum. Bakan'ımız gece geç saatlere kadar mesai yapan bir ekiple ve motivasyonla çalıştı. Ben de inşallah bayrağı aynı şekilde daha yukarıya taşımak için gece gündüz demeden çalışacağım” dedi.



AİLESİ DE KATILDI


Ramazanoğlu da “Bizde görevde devamlılık vardır. Bundan sonra Sayın Bakan'ımızın emrindeyiz. Hep beraber kendilerinin takdir ettiği şekilde bu işleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Devir teslim törenine Kaya'nın annesi Hatice, babası Ramazan Sayan ile eşi İlyas Kaya ve yakınları da katıldı.


Bakan Kaya ardından AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Mehdi Eker'e devretti.



KUTLU YÜRÜYÜŞ


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, görevi Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı. Akdağ, “Kutlu yürüyüş devam ediyor” dedi. Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, nöbeti Lütfi Elvan'dan devraldı. Birçok bakan ve genel başkan yardımcısı da görev değişimi yaptı.



AB hedefi tek seçenek değil


65. hükümette AB Bakanlığı'na getirilen Ömer Çelik, görevi Volkan Bozkır'dan alırken AB'ye çifte standart eleştirisinde bulundu.


Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Bozkır, kardeşi olarak hitap ettiği Çelik'e bakanlık görevini devretmekten dolayı büyük memnuniyet ve onur duyduğunu belirtti ve başarılar diledi.





Çelik ise “AK Parti iktidarları döneminde, AB'ye tam üyelik perspektifi bir devlet perspektifi ve politikası haline gelmiştir. Tam üyelik perspektifini koruyacağız. Ama bir barış projesi olan AB'nin, Türkiye'nin iç barışını tehdit eden ve Türkiye'nin meşru haklarının savunulması anlamına gelen terörle mücadele konusunda Türkiye'ye dönük çifte standartlarda bulunmamasını istiyoruz. Kuşkusuz bu eşit bir ilişkidir. Türkiye için AB perspektifi çok önemlidir ama yegane seçenek değildir” dedi.



#65. Hükümet
#Fatma Betül Sayan Kaya
#Sema Ramazanoğlu
#Ömer Çelik
#Volkan Bozkır
8 yıl önce