|

Bayramda hava nasıl olacak?

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle havanın nasıl olacağı merak konusu. İşte bayramdaki hava tahmini...

Aa
00:00 - 9/10/2007 Salı
Güncelleme: 12:26 - 9/10/2007 Salı
Yeni Şafak
Bayramda hava nasıl olacak?
Bayramda hava nasıl olacak?

Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. günü, yağışla birlikte hava sıcaklığının da azalacağı bildirildi.



Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce yayınlanan Bayram Hava Tahmin Raporu'na göre, hava sıcaklığının önümüzdeki üç gün boyunca tümyurtta mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.



Çarşamba günü Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde, 11 Ekim Perşembe Arife günü ise Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Hatay çevrelerinde, yerel ve kısa süreli olmak üzere sağanak yağış geçişleri tahmin ediliyor.


BAYRAMIN 1. GÜNÜ

Rapora göre, Ramazan Bayramı'nın 1. Günü (Cuma); yurt geneli parçalı veaz bulutlu, kuzeybatı kesimler öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu, Marmara'nın güney ve batısı ile Kuzey Ege kıyıları sağanak yağışlıve hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 23-24, iç kesimlerde 24-26, güney kesimlerde 28-30 derecelerde olacak.


BAYRAMIN 2. GÜNÜ

Ramazan Bayramı'nın 2. Günü (Cumartesi), yurdun kuzeybatı kesimleri, Cuma gecesinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Bu nedenle, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de görülecek sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren iç bölgelere yayılması ve hava sıcaklığınınyağışla birlikte yurdun kuzey iç ve batı kesimlerinde 4-6 dereceazalması bekleniyor.


BAYRAMIN 3. GÜNÜ

Ramazan Bayramı'nın 3. Günü (Pazar) ise Karadeniz üzerinden gelen serinve yağışlı hava şiddetini artırarak kuvvetli rüzgar ile birlikte yurdunkuzey iç ve batı kesimlerinde etkili olması, hava sıcaklığının da tümyurtta 8-10 derece azalması tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Güneyve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz bölgesi yağmur ve sağanakyağışlı geçerken, rüzgar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuzey-kuzeydoğuyönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.


17 yıl önce