|

Bayramlar zamanın kıymetli duraklarıdır

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez bayram günlerinin alelade tatil günleri olmadığını vurgulayarak “Bayramlar, Müslüman olma ve Müslüman kalma şuurumuzun canlandığı, iman kardeşliğinin yeniden tezahür ettiği nadide zaman dilimleridir. Bayramlar zamanın en kıymetli duraklarıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 02:25 - 25/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajına, “Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla” ifadesiyle başlayan Görmez, Ramazan-ı Şerif’in rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra yeni bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını belirtti.

RUHUMUZU ARINDIRDIK

“Müslümanlar olarak hepimiz Ramazan’ın eğiten, şifa veren, tazeleyen günlerini yaşadık, gecelerini ihya etmeye çalıştık” diyen Görmez şöyle devam etti: “İmsakın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mukabelenin huzurundan nasibimizi aldık. Kur’an’la, oruçla, fıtır sadakasıyla, zekatla bedenimizi ve ruhumuzu arındırdık, Rabbimize yakınlaşmaya gayret gösterdik. Ramazan ayı boyunca hep birlikte irade eğitiminden geçtik, irademizi heva ve heveslerimizin, arzu ve isteklerimizin kölesi olmaktan kurtardık. Şimdi şükretme ve sevincimizi, neşemizi, huzurumuzu birbirimizle paylaşma zamanı.”

ALELADE TATİL
GÜNLERİ DEĞİL

İnsanı ve toplumu kucaklayan bayramların, dünü yad etme, bugüne anlam verme ve yarını inşa etme zamanları olduğunu belirten Görmez, bayramları, “Bizleri geleceğe taşıyan, tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna ve mukaddes günler” olarak niteledi. Bayramların, her yüreğin muhtaç olduğu mutluluğu, güveni ve dostluğu yaşama, diğer yüreklere de yaşatma fırsatı veren manevi mevsimler olduğunu vurgulayan Görmez, “Bayramlar, Müslüman olma ve Müslüman kalma şuurumuzun canlandığı, iman kardeşliğinin yeryüzünün bambaşka noktalarında yeniden tezahür ettiği nadide zaman dilimleridir. Bayramlar alelade tatil günleri değil, zamanın en kıymetli duraklarıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Bizler insanlığın ümidiyiz

İslam dünyasının, Müslüman milletlerin çok zor süreçlerden geçtiğini, derin acılar ve ağır kayıplar yaşandığını hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Görmez, bayramın aynı zamanda duaların kabul olduğu müstesna günler olduğuna dikkati çekti. Görmez, şöyle devam etti: “Silahların gölgesinde bayramı bayram gibi yaşayamayan kardeşlerimizin kurtuluşu için Cenab-ı Hakk'a yalvaralım ve şunu asla unutmayalım; Bizler insanlığın ümidiyiz. Bu aziz milletin evlatları olarak bayramı kendi adımıza değil, insanlık adına yaşayalım. Bayramımız insanlığa barış nefesi olsun, yeni bayramlar doğursun. Sevincimiz tohum olup toprağa düştüğünde yeni sevinçler yeşertsin. Huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi olsun."

#Ramazan bayramı
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Mehmet Görmez
7 yıl önce