|

Bazı illerde okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. İşte okulların tatil edildiği iller ve ilçeleri...

Yeni Şafak
09:47 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 10:11 - 23/12/2016 Cuma
Bazı illerde okullar bugün tatil edildi.
Bazı illerde okullar bugün tatil edildi.

Isparta'nın Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kar, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildi.



Ankara-Polatlı


Ankara'nın Polatlı ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.



Polatlı Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.



Eskişehir


Eskişehir'in Seyitgazi ve Han ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.



İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verildiği belirtildi.



Öte yandan, Eskişehir'in Bursa, Kütahya ve Ankara ile ulaşımını sağlayan karayollarında, trafikte sıkıntı yaşanmaması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.



Hatay


Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, iki gündür devam eden yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Buna bağlı olarak yolların kapalı olması ve elektrik kesintisi nedeniyle, Yayladağı merkez ve bağlı bulunan mahallelerde eğitim-öğretime bugün ara verildi.



Konya


Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler başta olmak üzere Beyşehir, Seydişehir, Ilgın, Bozkır, Derebucak, Karapınar, Kulu, Kadınhanı, Altınekin, Hüyük, Sarayönü ve Akşehir'de okulların bugün tatil edildiği belirtildi.



Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi.



Afyonkarahisar


Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.


Konu ile ilgili Bolvadin ilçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçeye bağlı köy ve beldelerde taşımalı eğitim gören öğrenciler için okulların 1 gün (23 Aralık Cuma) süreyle tatil edildiği kaydedildi. Açıklamada tatil nedenin ise yoğun kar yağışı olduğu ifade edildi.



Aksaray


Aksaray'da, kar yağışının ardından oluşan buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.



Gaziantep


Gaziantep'te, taşımalı sistem ve özel eğitim verilen okullar bugün tatil edildi.



Mersin


Mersin'in Mut ilçesinde yoğun olarak devam eden kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edilen okulların tatil süresi uzatıldı. İlçede kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle bugünde de okullar tatil edildi.




#Isparta
#Ankara
#Polatlı
#Hatay
7 yıl önce