|

BBP Genel Başkanı Destici'den IKBY'ye yaptırım çağrısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu kararına sert bir şekilde tepki gösteren BBP Genel Başkanı Destici, uygulanabilecek yaptırımları tek tek sıraladı.

Yeni Şafak
16:55 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 17:16 - 17/09/2017 Pazar
AA
ARŞİV: Irak Türkmen Cephesi Lideri Salihi ile BBP Genel Başkanı Destici'nin 15 Eylül'deki görüşmesinden.
ARŞİV: Irak Türkmen Cephesi Lideri Salihi ile BBP Genel Başkanı Destici'nin 15 Eylül'deki görüşmesinden.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu kararına ilişkin, "Devletimizin Barzani'ye 'Eğer 25 Eylül'de referandum fikrinden vazgeçilmezse sınırları kapatırız, bütün ekonomik, siyasi, kültürel iş birliğini keseriz ve askeri müdahale dahil her şeyi masaya koyarız ve gerekirse de yaparız.' demesi lazım. ifadesini kullandı.

Destici, partisinin Mersin İl Başkanlığının Mersin Büyükşehir Kongre Merkezi'nde düzenlediği il kongresinde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Suriye ve Irak'taki gelişmelerin Türkiye'yi doğrudan ilgilendirdiğini anımsatan Destici, Irak'ın kuzeyinde 25 Eylül'de yapılması planlanan referandumdan mutlaka vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Destici, şöyle devam etti:

"Erteleme olmaz, tamamen iptal edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü açıklamaları hem bizleri hem Türkmeneli'deki kardeşlerimizin gönüllerine su serpti. 22 Eylül'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında da beklentileri yükseltti. Açık ve net olarak devletimizin Barzani'ye şunu söylemesi lazım: 'Eğer 25 Eylül'de referandum fikrinden vazgeçilmezse sınırları kapatırız, bütün ekonomik, siyasi, kültürel iş birliğini keseriz ve askeri müdahale dahil her şeyi masaya koyarız ve gerekirse de yaparız.' demesi lazım. Herkese anlayacağı dilden konuşmak lazım. Bunların iyi niyetten anlamadıkları çok açık ve nettir. Türkmeneli'de, Musul'da, Telafer'de yaşayan kardeşlerimizin garantörü Türkiye'dir. Soydaşlık ve dindaşlık bağından dolayı garantörüdür. Türkiye, Türkmenlere yönelik bir fiili durum gerçekleştiğinde 'Anında askeri olarak da müdahale ederiz.' demelidir ve bu müdahaleyi de yapmalıdır."

Konuşmaların ardından mevcut başkan Hasan Köse, tek listeyle gittiği genel kurulda yeniden başkanlığa seçildi.



#BBP
#Büyük Birlik Partisi
#IKBY
#Irak Kürt Bölgesel Yönetimi
#Mersin
#Mustafa Destici
7 yıl önce