|

BDP'li başkan polise saldırıdan gözaltında

Eruh İlçe Emniyet Amirliği binasına saldıran PKK'lılar 1 polisi şehit etti. Olayla ilgili BDP'li başkanların da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Aa
00:00 - 4/08/2010 Çarşamba
Güncelleme: 01:46 - 4/08/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
BDP'li başkan polise saldırıdan gözaltında
BDP'li başkan polise saldırıdan gözaltında

Siirt'in Eruh İlçesi'nde önceki akşam saat 22.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist, Emniyet Amirliği binası ve lojmanlarına ön ve arka cepheden roketatarlı saldırı düzenledi ve ardından taciz ateşinde bulundu. PKK'lılar Emniyet binasına önce roket attı, ardından da uzun namlulu silahlarla taradı. Karakolda görevli polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte özel harekat polisi Ahmet Mutlu şehit olurken, polis memuru Muzafer Çetin ve bir sivil yaralandı. Çatışmaların sürdüğü bölgeye Şırnak ve Siirt'ten takviye birlikler ile Kobra helikopterler sevk edildi. Çatışmada, 3 terörist uzun namlulu silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Eruh'taki çatışmayla ilgili olarak BDP'li Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay, BDP İlçe Başkanı Heda Kilis ve BDP'li il genel meclisi üyesi Osman Aydın'ın da aralarında olduğu 22 kişi gözaltına alındı. Siirt Valisi Musa Çolak, gözaltına alınanlarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.


HÜZÜNLÜ UĞURLAMA

Eruh'ta şehid edilen Özel Harekat Polisi Ahmet Mutlu gözyaşları arasında toprağa verildi. Mutlu'nun naaşı, getirildiği baba ocağı Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Adasarhanlı köyünde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Törende şehit annesi, babası, eşi ve çocukları gözyaşlarına boğuldu.


14 yıl önce