|

Belediye gelirleri hizmete dönüştü

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirme yapılan Ağrı Belediyesi, alt ve üstyapı, temizlik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok projeyi hayata geçirdi. Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Elban, “Hizmetlerimizi tamamıyla belediyemizin gelirleri ile yapıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:47 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Ağrı Belediyesi, bir yandan belediyenin geçmişteki borçlarını ödüyor, diğer yandan da yaşam standardını yükseltecek projeleri hayata geçirerek kentin çehresini değiştiriyor.
Ağrı Belediyesi, bir yandan belediyenin geçmişteki borçlarını ödüyor, diğer yandan da yaşam standardını yükseltecek projeleri hayata geçirerek kentin çehresini değiştiriyor.

İçişleri Bakanlığınca, kanun hükmünde kararname ile görevlendirme yapılan Ağrı Belediyesi, bir yandan belediyenin geçmişteki borçlarını ödüyor, diğer yandan da yaşam standardını yükseltecek projeleri hayata geçirerek kentin çehresini değiştiriyor. Ağrılılar, DBP’li Belediye Başkanı Sırrı Sakık döneminde alamadığı temel hizmetleri, İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirme yapılmasının ardından almaya başladı. Görevlendirmenin ardından alt ve üstyapı, temizlik, sosyal ve kültürel alanlar gibi birçok projeyi hayata geçiren yeni belediye yönetimi, kısa sürede halkın takdirini kazandı. Kentin en büyük problemi olan toz ve çamur sıkıntısını 24 kilometre asfalt ve 13 kilometre kilitli parke taşı çalışmasıyla çözen belediye, vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.


HİZMETLER ARDI ARDINA GELİYOR

Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, göreve başladıkları günden itibaren hizmet kalitesini artırma adına çalıştıklarını söyledi. Kısa sürede hizmetlere yoğunlaştıklarını belirten Elban, “Göreve başladığımızda yaz dönemiydi ve belediyecilik hizmetleri anlamında en yoğun dönem. Öncelikle kenar mahallelerde ve ara sokaklarımızda başlamak üzere 24 kilometre asfalt yaptık. Aynı şekilde 13 kilometre parke yol yaptık. 52 bin metrekare kilitli parke taşı onarımı gerçekleştirdik. Birçok mahallemizde yeni stabilize yol çalışması başlattık ve 16 kilometre kaldırım yaptık” diye konuştu.


ŞEHİR İLK KEZ DOĞALGAZ İLE BULUŞTU

Doğalgaz çalışmasıyla bozulan yolları da kısa sürede onardıklarını anlatan Elban, şöyle konuştu: Bu yıl ilimize ilk defa doğalgaz geldi. Şehrin yüzde 30’una doğalgaz verildi. Doğalgaz verilen her cadde ve sokağa çok hızlı şekilde asfaltsa asfalt, kilitli parke ise kilitli parke döşemesiyle hemen onarımını yaptık. Vatandaşımızı toz ve çamurdan kurtardık.


Göreve geldiğimizde 3 mahallede içme suyu yoktu, hiç olmamış. Süratle bu sorunu da giderdik.Elban, bu kadar çok hizmet üretmelerinin en önemli nedenlerinin başında tasarruf yapmanın geldiğini söyledi.

#Ağrı
#Yatırım
#Süleyman Elban
6 yıl önce