|

Belediyeden değil devletten hizmet istiyorlar

AK Parti'nin milletvekili çıkaramadığı Hakkari'de görevlendirdiği üç vekil halkla buluşup taleplerini dinledi. Vekiller vatandaşların belediyenin hiçbir fonksiyonu olmadığı için devlet hizmetlerinin diğer illerden daha fazla yapılmasını istediklerini belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:08 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti'nin 1 Kasım'da milletvekili çıkaramadığı üç kente vekil olarak atadığı üçer vekil çalışmalarına başladı. Görev yeri Hakkari olarak belirlenen İstanbul milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Mihrimah Belma Satır ile Kocaeli milletvekili Cemil Yaman şehirde iki gün geçirerek vatandaşların sıkıntılarını dinledi ve çözüm bulmaya çalıştı. Vatandaşlardan talep ve beklentilerini, mahalli idarelerin çalışmalarını, hizmetlerin ulaşıp ulaşmadığını dinleyen vekiller, temasları hakkında Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulundu.



HALKIN TALEPLERİNİ DİNLEDİK


İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır Hakkarili vatandaşların terör olaylarından son derece şikayetçi olduklarının ve halkın teröre destek vermediğini belirtti. Hendek kazmak isteyenlere karşı 'biz size alet olmayacağız' diyerek evlerini bırakanlar, tahliye edenler olduğunu anlatan Satır “Şehir merkezinde terörle ilgili yapılan propagandalara destek yok. Bölge halkı, devletin gücünün farkında, devletin yanında. Son yaşanan durumlardan dolayı ekonomik mağduriyetleri var. Bunların giderilmesi için bir takım taleplerde bulundular. Hükümetimiz bu anlamda restorasyonla ilgili 10 maddelik paketi açıkladı. Bunların dışında Hakkari'ye özel proje yapılabilir mi diye vatandaşlarla konuştuk, tartıştık. Gençler, üniversitenin daha faal hale getirilmesini, daha fazla kontenjan verilmesini istiyor. Madencilerin çeşitli talepleri var. Belediyenin hiçbir fonksiyonu olmadığı için devlet hizmetlerinin diğer illerden fazla yapılmasını istiyorlar” diye konuştu.



İKİYÜZLÜLÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI


STK'larla, teşkilatlarla ve kanaat önderleriyle görüştüklerini belirten İstanbul milletvekili Halis Dalkılıç ise “Onlara söylediğimiz, sizi sahipsiz bırakmayacağız. Hizmetler açısından talepler var. Terörün bir an önce bitmesini istiyorlar. Bu konuda devlete güveniyorlar. Belediyecilik hizmetleri hiç olmadığı için yağan karlar bile şehrin merkezinde, bir mahalleden bir mahalleye ulaşmak mümkün değil, çok ağır şartlar var. Hiçbir belediyecilik hizmeti yok. Belediyenin araçları gereçleri halka hizmet için kullanılmadığı için halk mağdur oluyor. Ankara'da takip edilmesi gereken yatırım talepleri var. Bizim gitmemizden çok memnunlar. AK Parti'nin onlara sahip çıkmasından dolayı çok memnunlar. Ayda en az bir kere orada olacağız. Kürtlerin hakkını savunuyoruz, diye iddia edenler, Kürtlerin hakkını Kürtlerin yetişmiş çocuklarını öldürerek savunduğunu iddia edenlerin ikiyüzlü alçaklıkları bir kez daha ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.



Vatandaş operasyonları destekliyor


Kocaeli milletvekili Cemil Yaman da, “Vatandaşların istedikleri terör sorunun bitmesi. Bölge halkı süren operasyonları destekliyor. Bunun sonucunda huzurun geleceğini düşünüyorlar. İl merkezlerinin taşınması ile ilgili halkın endişeleri var” şeklinde konuştu. Önceliklerinin kardeşlik hukukunun devam etmesi olduğunu vurgulayan Yaman halkın asker ve polisin yaptığı tüm uygulamalara destek verdiklerini söyledi.






#Belma Satır
#Cemil Yaman
#Halis Dalkılıç
8 yıl önce