|

'Ben tarih dersi veriyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Meslek Eğitim Kampüsü açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan "Misak-ı Milli dedim diye rahatsız oluyorlar. Ben tarih dersi veriyorum" dedi.

Yeni Şafak
15:06 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:55 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Meslek Eğitim Kampüsü açılış töreninde halka hitap etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Meslek Eğitim Kampüsü açılış töreninde halka hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:



Dik durduk, dikleşmedik. Allah'tan başka hiçbir kuvvetin karşısında eğilmedik, eğilmeyiz.



Bir yerde üretim varsa, orada yetişmiş insan gücüne ihtiyaç vardır. Bunun için de mesleki eğitim elemanlarına ihtiyaç duyuluyor. İşte bugün bunun için buradayız. Hacı Selim Yıldız Eğitim Öğretim Külliyesi diyorum ben, bunun resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Şimdi burası külliye, hem eğitim hem öğretim verecek. Burada 5 bin öğrenci olacaktı, 3 bin öğrenci var. Bunu engelleyenlere yuh olsun. Yeni dönemde bunu süratle telafi edeceğiz. Onlar da bu işin hesabını veriyorlar zaten.



26 binadan oluşan bu külliye, muhteşem bir eser. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Mehmet Bey inşallah bu eserleriyle anılacak. Buralarda yetişen gençlerimiz, onları inşallah ahirette de yad edecek. İnegöl örnek bir tesise kavuştu, şimdi bu tesis Türkiye'de bir örnek, yurt dışına da bir örnek. Bu kampüste öğrenciler farklı mesleki branşlarda eğitim öğretim görecekler. Kalifiye personel yetiştirilecek. İlk etapta 5 bin, ondan sonra bu rakam da artacak. Bu eserin ülkemize, İnegöl'ümüze hayırlı olmasını niyaz ediyorum.



61 milyon liralık maliyetin neredeyse tamamı hayırseverimiz tarafından karşılandı. Her şeyi devletten bekleyen değil, devletiyle birlikte eser kazandırmak isteyen iş adamlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.



"Ekonomik tuzaklara rağmen geriye düşmedik"


  1. Akan su yosun tutmaz. Biz de durmadan duraksamadan yolumuza devam ediyoruz. Türkiye 2023 hedeflerine yürüyor. Osmangazi Köprüsü kuruldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de hizmete aldık. Avrasya Tünelini de 21 Aralık, en geç 26'sında hizmete alıyoruz. Bu ülkenin sanayicisi, esnafı, ticaret erbabı, güvenlik görevlisi, ev hanımı, yediden yetmişe tamamı adeta bir seferberlik ruhuyla çalışıyor.

Maruz kaldığımız saldırılara rağmen kararlılığımızı asla kaybetmedik. İçeriden ve dışarıdan bizi hedef alan ekonomik tuzaklara rağmen geriye düşmedik. Böyle bir başarı dünyada çok az milletin harcıdır. Bizim yaşadığımız hadiselerin 10'da birini yaşamayan ülkelerin ne hallere düştüğünü görüyoruz. Birkaç yüz mülteci için neler yaptıklarına şahit oluyoruz. Türkiye'de 3 milyon mülteci var, biz feryad etmedik. Bizim kapımız açıktır, biz yaradılanı yaratandan ötürü sevdik. Onun için bu insanları bombalara teslim edemezdik. Batının böyle bir derdi yok. Şimdiye kadar 26 milyar dolar harcadık. Veren el alan elden hayırlıdır dedik.



"Aldatıyorlar, dürüst değiller"


  • Vatanımızın üzerinde kimse operasyon düşünmesin. Hala çılgınlık içinde olan teröristler var. Nereye kaçarsanız kaçın, inlerinize kadar sizi kovalayacağız, kovalıyoruz. Artık terör olmadan bu vatanı refaha huzura kavuşturacağız. Şehitlerimiz var, bizim şehitlerimiz büyüktür. Bu değerlere sahip olan millet ne bölünür ne yıkılır.

Yıllardır bize insanlık dersi verenlerin, insan hakları ve demokrasi dersleri hazırlayanlar en temel insani değerlere sahip değiller. Aldatıyorlar, dürüst değiller, destek verseniz de vermeseniz de biz 6 yıldır nasıl götürdüysek, bundan sonra da öyle götüreceğiz. Rabbim bereketini veriyor.



"Parlamentodan idam geçerse onay veririm"


Tüm Müslümanlara dönük ırkçı politikalar uygulayan ülkeleri esefle takip ediyoruz. Elindeki imkanları bu insanları sınır dışında ölüme terk etmek için kullanıyorlar. 600 bin insanın ölümüne sesiniz çıkmıyor, Dabık'ta teröristi PKK'yı PYD'yi savunuyorsunuz.



  1. Yasin Börü'nün kanı yerde kalmayacak, üzerine üzerine gideceğiz. Parlamento'dan idam konusu gündeme gelip geçtiği takdirde ben buna onay veririm.

"Tribünden izlemeyeceğiz"


  • Suriye'de 12 milyondan fazla Suriyeli evini şehrini terk etti. 5 milyonu ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Halep gibi İslam dünyasının kadim şehirleri yıkıldı, acımasızca vuruyorlar. Aynı şekilde Irak.. Kerkük, Musul geçmişte bizimdi. Tarihe bakın. Misak-ı Milli dedim diye rahatsız oldular. Ben tarih dersi veriyorum niye rahatsız oluyorsun. Niye rahatsız oluyorsunuz. Biz milliyiz, vatanseveriz farkımız bu. Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren konuları tribünden izlemeyeceğiz. Terör koridoruna izin vermeyeceğiz. El Bab'a inmeyin diyorlar. Koalisyon razı olursa Rakka'da da gerekeni yapacağız. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız.


Onun için 2003'ten bu yana izlenen yanlış politikalar sebebiyle bölge ölüm tarlalarına dönüştü. Bizim gibi samimiyetle bölgeye el uzatacakları engelliyorlar. Bölgenin anahtarının tek bir etnik mezhebi yapıya verilmemesi gerektiğini söyledik. Bölgede etkinliği olan ülkelere dinletemedik. 3 milyon insana kapılarımızı açarken ortada görülmeyenler, konu petrol ve enerji olunca başköşeyi kaptılar. 3 maymunu oynayanlar aslan kesildiler. Türkiye'yi gelişmelerin dışında bırakmak ama en son faturayı kesmek için elinden geleni yapıyorlar. Sahada ve masada olmak için uluslararası hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa yapıyoruz yapacağız.



  1. Cerablus operasyonu bu konudaki kararlılığımızın bir işaretidir. Dabık aynı şekilde. Gençler Mercidabık'ı okuyun. Şimdi El-Bab...Ama oraya inmeyin diyorlar, ama ineceğiz. Münbiç aynı şekilde. Rakka'da da DAEŞ'E karşı gereğini yapacağız. Ama Amerika koalisyon güçleriyle beraber.

Biz hem kendi vatandaşlarımız hem de bölgemizdeki kardeşlerimiz için barış huzur ve istikrar istiyoruz. Gerekirse kendi ellerimizle inşa etmeye kararlıyız.



"İstiklal ateşi hala canlı"


Bir ülkenin en büyük gücü kendi insan unsurudur. Bizim milletimiz tarih boyunca sıkıntılara göğüs germiş acıları bal eylemiş bir millettir. 7 düvele meydan okumuz ama hürriyetinden asla taviz vermemiştir. İstiklal ateşinin hala canlı olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz gecesi buna yeniden şahit olduk. Bu millet aziz bir millettir. Milletimiz o gece göğsünü namlulara siper ederek özgürlüğüne sahip çıktı. Bizim istiklal marşımız işte bu ruhtan geliyor. 241 şehidimiz oldu, 2194 gazimiz oldu ama bu millet bu vatan düşmedi.



1 dolara vatanını satan insan müsveddelerine bu ülkeyi bırakmayacağınızı gösterdiniz. FETÖ ihanet çetesine kışlaları, sokakları dar ettiniz. Sizler dik durduğunuz müddetçe kimse bu ülkeye boyunduruk vuramaz. Hainler çetesi ve onların yularını elinde tutanlara el eman vermeyeceğiz.



"Şehit ve gazilerimizin mağduriyetini kim giderecek?"


Mağduriyetim giderilsin diye yapılan başvurular var. Benim 241 şehidimiz ailesinin mağduriyetini kim giderecek. 2194 gazimizin mağduriyetini kim giderecek. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz? Biz arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz, hukuk içinde adil bir şekilde kararınızı verin. Dilekçelere bakıyorsunuz adeta hepsi tek bir kalemden çıkmış. Aynı merkezden hala buna devam ediyorlar. Ülkemizi yeniden inşa etmeye mecburuz. Devletin yürüttüğü mücadeleyi sekteye uğratmak istiyorlar.



FETÖ'nün yurt içinde ve dışında yaptığı algı operasyonlarına rağmen umutlarının tükendiğini biliyorum. Bütün vakıflar yurtlar hepsi devlete teslim ediliyor.Biz yeni yeni büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz.




Açılışını yaptığımız Hacı Sevim Yıldız Meslek Eğitim Kampüsünün hayırlı olmasını temenni ediyorum.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Bursa
8 yıl önce