|

Ben vitrin süsüyüm

Bir gizli tanığın, "Ankara'daki villada darbe toplantılarına katıldı" dediği Akın Öztürk, mahkemede tüm suçlamaları inkar etti. Öztürk, FETÖ'cülerin kendisini 'vitrin süsü' olarak kullandığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:59 - 5/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Akın Öztürk
Akın Öztürk

15Temmuz ihanetinde kritik rol alan isimlerden dönemin YAŞ üyesi, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Akıncı Üssü davasında ifade verdi. Daha önce Genelkurmay Çatı Davası’nda Yurtta Sulh Konseyi üyesi olması nedeniyle ifadesi alınan Öztürk, söylediklerini büyük çoğunlukla tekrarladı. Ancak o davada, FETÖ’ye ilişkin herhangi bir beyanda bulunmayan sanık Öztürk, dünkü davada, 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ’nün yaptığını söyledi. Öztürk, Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın sorusu üzerine “TSK içerisindeki FETÖ’cü bir gurubun, dış güçlerin desteği ile bunu yaptıklarını düşünüyorum” dedi.

'GEBER, ABD'NİN KÖPEĞİ!'

Darbeyle bir ilişkisi olmadığını, o gece ‘kavga eden tarafları ayırmak için Akıncı’da bulunduğunu’ iddia eden Öztürk, İzmir’deki FETÖ soruşturmasında ‘general’ rütbesindeki bir itirafçının kendisine ilişkin beyanlarını kabul etmedi. 15 Temmuz öncesi Ankara’da bir villadaki darbeye hazırlık toplantılarına katılmadığını ileri süren Öztürk’e şehit yakınları ve gaziler, “Geber, Amerika’nın köpeği” diye bağırarak tepki gösterdi. “Ben bu davada aslında kavgayı ayırmaya çalışırken sopa yiyen adam konumuna düştüm” diyen Öztürk, rehin alınarak Akıncı’ya getirilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın isteğiyle darbecileri bu işten vazgeçirmek için uğraştığını savundu. Bir müşteki avukatı, “Madem onlardan değilseniz darbeciler sizi niye derdest etmedi, Ömer Halisdemir gibi kahraman olmayı neden düşünmediniz?” diye sordu. Öztürk’ün, “Bunlar insanın kanına dokunan sözler” demesi üzerine şehit yakınları, “Allah belanı versin, şerefsiz” şeklinde tepki gösterdi.

HAVALANIRKEN YARALANDIM

Hulusi Akar’ın helikopterle Akıncı’dan ayrılması sonrası kendisinin de oradan gitmek istediğini, bu amaçla bindiği helikoptere kalkış sırasında ateş edildiğini ve bacağından yaralandığını anlatan Öztürk, “Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Deccal’ diyecek kadar hainliğe ulaşan 3-4 imamın kullanımına verecek bir kişi değilim” iddiasında bulundu. Yurtta Sulh Konseyi üyeliğine seçilmesinin kendi bilgisi dışında gerçekleştiğini öne süren Öztürk, darbeciler tarafından ‘vitrini süslemek amacıyla’ kullanıldığını savundu. O gece Akıncı’da hiç sivil şahıs görmediğini savunan Öztürk’ün, FETÖ’cü damadı eski Yarbay Hakan Karakuş’a ilişkin soruya verdiği cevap ise dikkat çekti.

‘BABASI İHBAR ETTİ’ DERLER

Başkan Giray’ın, “Damadının FETÖ ile bir bağlantısı var mı?” sorusuna Öztürk, “FETÖ’cü olduğunu bilsem damadım olmazdı” yanıtını verdi. “Damadınız bu işin içinde mi?” sorusuna ise Öztürk, “Yargılama devam ediyor, ‘Babası onu ihbar etti’ derler” dedi. Abisinin çalıştığı ve daha sonra FETÖ’den kapatılan İzmir Üniversitesi’nin örgütle bağlantısını bilmediğini iddia eden Öztürk, torunlarının, örgütün sivil imamı Hakan Çiçek’in sahibi olduğu kripto okul Anafartalar Koleji’ne gittiğini kabul etti. Öztürk sözkonusu okula 2 kez etkinlik için gittiğini belirtti. Davaya pazartesi günü sanık Akın Öztürk’ün çapraz sorgusuyla devam edilecek. 

#FETÖ
#15 Temmuz
#Akın Öztürk
7 yıl önce