|

Beykoz’un Mozart'ına okul müjdesi

Otizmli Yunus Yazar'ın İstanbul Üniversitesi'nde yetenek sınavlarına alınmasına yönelik süreç başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:14 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Beykoz’un Mozart'ına okul müjdesi
Beykoz’un Mozart'ına okul müjdesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, İstanbul’un Beykoz semtinde yaşayan ve dünyaca ünlü besteci Mozart’la aynı müzik kulağına sahip 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar’ın İstanbul Üniversitesi'nde yetenek sınavlarına alınmasına yönelik sürecin başlatıldığını bildirdi.

KONSERVATUVAR İSTİYOR

Güzel sanatlar lisesinden geçen yıl mezun olan Yunus Yazar, kendisinin ve benzer durumdaki yetenekli gençlerin üniversiteye girebilmesi için özellikle konservatuvar gibi yetenek sınavı gerektiren bölümlere engelli öğrenci alımında, YGS baraj uygulamasının kaldırılması talebinde bulunmuştu. Otizmli Yunus Yazar’ın durumu, YÖK tarafından incelemeye alınırken, YÖK Başkanı Saraç’tan Yunus’a sevindirici haber geldi.

YAZIMIZI GÖNDERDİK

Saraç, “Ben Yunus kardeşimizi aradım, görüştüm ve süreci başlattık. Bugün itibarıyla da İstanbul Üniversitesi'ne Yunus kardeşimizin durumunun tespit edilmesi ve bu tespit gerçekleştiğinde işlemlerin yürütülmesi hususunda da yazımızı gönderdik” dedi. Sanatçı Cem Yılmaz da genç yeteneğin yardım çığlığına duyarsız kalmamıştı.

#Mozart
#Beykoz
#YÖK
7 yıl önce