|

Bilgiye dayalı müfredat değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kapsamlı bir müfredat değişikliği için hazırlıklara başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 20:09 - 21/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Birinci sınıftan sekizinci sınıfa, bütün ders kitaplarının içeriği inceleniyor. Müfredat öğrencilerin yaşamları üzerinden ve öğrendikleri bilgi ve becerilerle yeterli hale gelecek. MEB, mevcut müfredatın olumlu ve olumsuz yönlerini tespit için ögrencilerden akademisyenlere uzanan bir anket yapıyor. Anket yeni müfredatın yol haritasını belirleyecek. Yeni müfredatla öğrencilerin yeterlilik becerileri oluşmuş olacak.



ÖRNEKLERİ İNCELENİYOR


Müfredat yenilenip, sadeleştirilecek ve bilgi yükü hafifleyecek. Bu da velileri, öğretmenleri ve öğrencileri rahatlatacak, müfredatı öğrenci dostu kılacak. Bakanlık, dünyadaki müfredatları da incelemeye aldı. İncelemeler sonucunda, Türkiye'deki tüm öğrenciler için en uygun müfredat hazırlanmış olacak.


MEB bununla beraber içerik çalışması da yürütüyor. Bu kapsamda ders kitapları inceltilecek, konu sayısı ve ayrıntıları azaltılacak.



YETENEK ÖN PLANDA


Öğrencilere ağır gelen müfredat bilgi esaslı olmaktan çıkarılıp, öğrencinin yeteneğine uygun hale getirilecek. İçerik değişimi birkaç yıl içinde tamamlanacak. Yenilenmiş ders kitapları 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak.



#Milli Eğitim Bakanlığı
#Bilgiye dayalı müfredat
8 yıl önce