|

Binali Yıldırım görevi Davutoğlu'ndan devraldı

65. Hükümeti açıklayan Binali Yıldırım, Davutoğlu'ndan başbakanlık görevini Çankaya Köşkü'nde düzenlenen devir-teslim töreniyle devraldı. Yıldırım'ın daha sonra Meclis'te hükümet programını okuması bekleniyor.

Yeni Şafak
13:43 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 14:17 - 24/05/2016 Salı
Davutoğlu'nun istifa kararının ardından Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkanlığı'na seçilmiş ve hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.
Davutoğlu'nun istifa kararının ardından Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkanlığı'na seçilmiş ve hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı 65. Hükümet'i açıkladı. Ardından grup toplantısında konuşma yapan Yıldırım, "Dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız" mesajı verdi.



Davutoğlu'ndan görevi devraldı


Binali Yıldırım, başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu'ndan devraldı.



Yıldırım'ın saat 15.00'de de Meclis Genel Kurulunda 65. Hükümet Programını okuması bekleniyor. Ardından güven oyu süreci başlayacak ve AK Parti MYK üyeleri açıklanacak.



Yeni kabinede yeni isimler


Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabine listesinde önemli değişiklikler yaşandı. AK Parti'nin 7'inci kabinesinde 9 yeni isim yer aldı. Merak edilen isimlerden Mehmet Şimşek kabinedeki yerini korudu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. Milli Savunma Bakanlığı ise Fikri Işık'a emanet. Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak devam edecek. Lütfi Elvan Kalkınma Bakanı oldu. Bir önceki kabinede Başbakan Yardımcısı olan Yalçın Akdoğan yeni hükümette yer almadı.




Yeni Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Recep Akdağ yeniden kabinede İşte 65. Hükümet


#65. Hükümet
#Binali Yıldırım
#Ahmet Davutoğlu
8 yıl önce