|

Binbaşı Kulaksız'ın katili yakalandı

Muş'un Varto ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi, 4 terörist ise yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:04 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Yakalanan terörsitlerden birisinin 27 Temmuz 2015'te Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiği eylemin planlayıcılarından ve PKK'nın sözde Erzurum bölge sorumlusu Mehmet Hayme olduğu bildirildi.



YEŞİL KATEGORİDE ARANIYORDU


Önceki gün Teknedüzü köyü muhtarının evinde terör örgütü PKK üyelerinin toplantı yaptığı bilgisine ulaşıldı. Kısa sürede adrese giderek çevrede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, teröristlere “Teslim ol” çağrısında bulundu. Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine düzenlenen operasyonda 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Operasyonda de yakalanan 4 kişiden birisi olan Mehmet Hayme'nin İçişleri Bakanlığının “Aranan Teröristler Listesi”nin “yeşil” kategorisinde yer aldığı kaydedildi. Bu kategorideki isimlerin ölü ya da diri ele geçirilmesini sağlayanlara 1 milyon liraya kadar ödül verilmesi öngörülüyor.



MUHTAR DA GÖZALTINA ALINDI


Gözaltına alınan diğer kişilerin ise “Sisi” kod adlı kadın terörist ile Teknedüzü köyünün mevcut muhtarı Ali Rıza Şahin ve eski muhtarı Metin Aydoğdu olduğu belirtildi. Aydoğdu'nun DBP il genel meclisi üyesi olduğu bildirildi. Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölgede yapılan çalışmalarda teröristlerce kullanılan 2 sığınağın bulunduğu kaydedilen açıklamada sığınakta RPG-7 roketatar, 2 anti-tank silahı, anti-personel roketatar mühimmatı, kalaşnikof uzun namlulu silah, 7 el bombası, telsiz kamera, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.


#Binbaşı Arslan Kulaksız
#Mehmet Hayme
8 yıl önce