|

Bir haftada 60 terörist öldürüldü

Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Bingöl, Elazığ, Mardin ve Siirt’te son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 60 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:02 - 17/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bir haftada 60 terörist öldürüldü
Bir haftada 60 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması nedeniyle büyük önemi bulunan, özellikle Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Siirt bölgelerini teröristlerden temizlemek ve gelecek döneme yönelik hazırlıklarını kısıtlamak amacıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam ediliyor.

PKK'YA GÖZ
AÇTIRILMIYOR

Bu kapsamda, Şırnak Beytüşşebap Bestler-Dereler, Cudi Dağı, Hakkari Yüksekova, Diyarbakır Lice, Bingöl Genç, Elazığ Arıcak, Mardin Dargeçit ve Siirt Pervari bölgelerinde yürütülen operasyonlarda 60 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 9 roketatar, 6 makineli tüfek, 2 havan, 75 piyade tüfeği, 3 keskin nişancı tüfeği, 30 av tüfeği ve 283 el bombası ele geçirildi, 39 el yapımı patlayıcı imha edildi. Teröristlerce kullanılan 52 sığınak, barınak, mağara ve depo da kullanılamaz hale getirildi. Son bir haftadaki operasyonlarda 7 asker şehit oldu, 19 asker yaralandı.

#Şırnak
#Hakkari
#PKK
7 yıl önce