|

'Bir Yiğit Adam'ı vatandaşlar yazdı

AK Parti’nin reklam ve tanıtım işlerinden sorumlu Erol Olçak, ‘Kiziroğlu’ uyarlaması seçim şarkısı ‘Bir Yiğit Adam’ın perde arkasını anlattı: O şarkı pankartlarla yazıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:34 - 30/12/2014 Salı
Yeni Şafak
AK Parti, 2015 genel seçim startını ‘Kiziroğlu Mustafa Bey’ şarkısının uyarlaması ‘Bir Yiğit Adam’ ile verdi. Ayna grubu tarafından seslendirilen şarkının hikayesini AK Parti’nin 12 yıldır reklam ve tanıtım işlerini yürüten Arter Ajans’ın sahibi Erol Olçak anlattı. ‘Kiziroğlu’nu, halkın sevdiği bir şarkı olduğu için seçtiğini söyleyen Olçak, güftedeki ‘derdi vatan aşkı vatan’, ‘tam bir Osmanlı torunu’ gibi ifadeleri hatırlattı, “Şarkıda Başbakan ile örtüşen ifadelere yer verdik” dedi. Davutoğlu ile ilgili en yaygın kullanılan tanımlamanın ‘bilge adam’ olduğunu hatırlatan Olçak, sözlerin yazımı sürecinde Başbakan’ın katıldığı mitinglerde vatandaşları gözlemlediklerini dile getirdi. Olçak, “Şarkının sözlerini Davutoğlu’nun mitingindeki pankartlardan esinlenerek yazdık. Bir Yiğit Adam şarkısını aslında halkın kendisi yazdı” diye konuştu. Ortak şunları söyledi:

BAŞBAKAN’A SÜPRİZ YAPTIK

“Kiziroğlu Mustafa Bey, her kesim tarafından dinlenilen çok eski bir şarkı. Coşkusu çok yüksek olduğu için tercih ettim. Bugüne kadar bu şarkıyı pek çok kişi yorumladı. Ama Ayna grubunun yorumunu çok beğendiğim için Erhan Bey ile (Güleryüz) temasa geçtim. Kırmadı ve hiçbir ücret talep etmeden şarkıyı okudu. ‘Bir Yiğit Adam’ şarkısının sözleri Arter Ajansı ve Uğur Işılak ile ortak yazıldı. Başbakan Davutoğlu’na sürpriz yaptık. Başbakan’a böyle bir şarkı yazmak istediğimi söylemiştim, fakat nasıl bir şarkı olacağını bilmiyordu. Şarkının Konya’da çalınması sürpriz oldu. Davutoğlu şarkıyı beğendiğini söyledi.”

Erol Olçak’ın yönetimindeki Arter Ajans, cumhurbaşkanlığı seçiminde Uğur Işılak tarafından seslendirilen ‘Dombra’ şarkısıyla da başarılı bir reklam kampanyasına imza atmıştı.


Yeni şarkılar yakında 

AK Parti’de 2015 genel seçimlerine yönelik hazırlıklar kapsamında seçim sloganları, mesaj ve broşürler için çalışmalar sürüyor. AK Parti Konya İl Kongresi’nde çalınan ‘Bir Yiğit Adam’ın dışında seçim için hazırlanan yeni şarkılar ise yolda. Arter Ajans’ın organize ettiği kampanyada önümüzdeki günlerde yeni şarkıların kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Dün AK Parti MKYK toplantısına Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz ile birlikte gelen Erol Olçak, ‘Bir Yiğit Adam’ dışında birkaç tane daha şarkının yakında açıklanacağını söyledi. 

#AK Parti
#Kiziroğlu Mustafa Bey
#Ayna grubu
#Erol Olçak
#Davutoğlu
#Bir Yiğit Adam
9 yıl önce