|

BM Kudüs’e sahip çıkmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Güvenlik Konseyi’ne sunulan Kudüs tasarısını veto etmesine tepki gösterirken, “BM Genel Kurulu’nu Kudüs’ün tarihi statüsüne sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:32 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan Kudüs tasarısının ABD vetosuna takılmasına tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan Kudüs tasarısının ABD vetosuna takılmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh’i resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısındaki törende, Erdoğan ve Guelleh’in tören sahasında yerlerini almalarının ardından, iki ülkenin milli marşları çalındı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Guelleh ortak basın toplantısı düzenledi. Cibuti’nin, FETÖ terör örgütüne karşı tüm tedbirleri en önce alan ülkeler arasında olduğunu vurgulayan Erdoğan, “İslam dünyasının dayanışmasına ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, İslam ülkelerinin aralarındaki sorunları bir tarafa bırakarak birbirine kenetlenmesi gerekiyor” dedi.

14 ÜLKE DESTEKLEDİ

ABD’nin Kudüs provokasyonuna ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan tasarının ABD vetosuna takıldığına dikkat çeken Erdoğan, “Kudüs’ün tarihi statüsünü değiştirecek bu tehlikeli hamleyi önlemek amacıyla BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısı maalesef ABD’nin vetosuna takıldı. Karar tasarısının diğer 14 ülkenin tamamı tarafından desteklenmesi önemli ve manidardır” diye konuştu.

ADALET VE BARIŞ İÇİN

Birleşmiş Milletlere üye ülkelere seslenen Erdoğan, “BM Genel Kurulu’nu Kudüs’ün tarihi statüsüne sahip sıkmaya çağırıyorum. (BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan Kudüs tasarısı) Şimdi inşallah bu tasarıyı BM Genel Kurulu’na taşıyacağız. Uluslararası toplumun Genel Kurul’da adalet, hakkaniyet ve barıştan yana güçlü bir tavır sergileyeceğine inanıyorum” dedi.

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Erdoğan, “Genel Kurul’da üçte ikilik bir destek aslında BM Güvenlik Konseyi’ndeki bu kararın adeta reddi anlamına gelecektir. Buradan bir kez daha BM üyesi tüm ülkeleri, Kudüs’ün tarihi statüsüne sahip çıkmaya davet ediyorum. Türkiye olarak bu meselenin sonuna kadar takipçisi olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YATIRIM ÇAĞRISI

Erdoğan, Türk iş adamlarına da çağrıda bulunarak, şunları söyledi: “Konumu itibarıyla Doğu Afrika’ya giriş kapısı Cibuti, Afrika kıtasını ilgilendiren önemli meselelerde kayda değer bir rol oynuyor. Özellikle Somali bağlamında Cibuti, bu ülkenin istikrarına ciddi katkı sağlıyor. Cibuti, Somali’nin istikrarına büyük katkı sunuyor. İmkanlarının çok üstünde mültecilere ev sahipliği yapıyor. Türk iş adamlarını Cibuti’ye yatırım konusunda teşvik ediyoruz.”

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kudüs
#Birleşmiş Milletler
6 yıl önce