|

Bodrum'da şiddetli deprem

Muğla'nın Bodrum ilçesi yaklaşık 20 gün sonra yeni bir şiddetli depreme tanıklık etti. Sabah 10.45'te Kandilli'ye göre 5.1, AFAD'a göre 4.9 büyüklüğünde şiddetli deprem yaşandı. İlçede sabah saatlerine dek artçı sarstılar ölçülmüştü.

Yeni Şafak
10:48 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 16:10 - 8/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Bodrum'da deprem meydana geldi.
Bodrum'da deprem meydana geldi.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökova Körfezi açıklarında ilk olarak sabaha karşı 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Muğla'nın Gökova Körfezi'nde saat 04.46'da 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 17,49 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Şiddetli sarsıntı

Muğla Bodrum'da 10.45'te ilk şiddeti Kandilli'ye göre 5.1 olarak ölçülen deprem daha meydana geldi. AFAD, depremin şiddetini 4.9 olarak açıkladı. Deprem, yerin 1.6 kilometre derinliğinde yaşandı.


Bodrum'da bulunanlar sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlarda depremin şiddetli olarak hissedildiğini aktarıyor. Bodrum'da vatandaşların evlerini terk ettiği ve sokaklara akın ettiği gelen ilk bilgiler arasında.

  • "Deprem 1 ay daha sürecek"
  • İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, NTV'nin haberine göre Bodrum'daki depremlerin en az 1 ay daha süreceğini ifade etti.
Tatilcilere uyarı: Kaçmaya gerek yok

Prof. Dr. Ercan, "Gerginlik birikiminin halen tamamı boşalmadı. Gökova kırığının tamamı etkin biçimde. Doğu'dan Batı'ya bu bölge çok gergindir. Bodrumlular tatillerini kesmesin. Oradan kaçmaya gerek yok. Bunlar artçı depremler, hiçbirinde yıkıntı olmayacaktır. Çatlaklar olabilir, bunu inşaat mühendisleri inceler. Bu depremler devam edecek. Buna benzer artçı depremler yaşanacaktır.

Sabah kadar sürdü

Depremin ardından sabah saatlerine dek düşük şiddetlerde 5 deprem daha yaşandığı öğrenildi.

  • 20 gün önce
  • Muğla’nın Bodrum ilçesinden 21 Temmuz'da gece yarısı gelen haber Türkiye’yi sarstı. Merkez üssü Kos Adası açıkları olan ve öğle saatlerine kadar 6.3 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem, başta Muğla olmak üzere neredeyse tüm Ege illerimizden hissedildi. Kandilli Rasathanesi’nin saat 11:00’da yaptığı açıklamada depremin büyüklüğü 6.6 olarak açıklandı.
  • Açıklamada “Tsunami Bodrum liman içindeki istasyonda maksimum 13 cm olarak ölçüldü” denildi. 30-40 cm tsunami dalgası ölçüldüğü duyuruldu. Kıyıdan 100 metre içeriye kadar suyun geldiği belirtildi.

#Muğla
#Deprem
7 yıl önce