|

Bombacılara şafak baskını

Adana’da polis merkezine bombalı araçla saldıran teröristlerin yakalanması için harekete geçildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bin polis, belirlenen adreslere şafak baskını yaptı. 20 şüpheli gözaltında.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:56 - 26/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Adana'da Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi Amirliğine saldıran teröristlerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Bin polisin katıldığı operasyona helikopterler de havadan destek verdi. Denizli Polis Merkezi'ne silahlı saldırı düzenlenmesi ve önüne bırakılan patlayıcı yüklü otomobilin kontrollü infilak ettirilmesinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Denizli, Mithatpaşa ve Narlıca mahallelerindeki çok sayıda adrese bin polisin katılımıyla operasyon düzenledi. Polis helikopterinin havadan destek verdiği, zırhlı araçların sokak girişlerinde önlem aldığı operasyonda, özel harekat ekipleri zanlıların evlerinin kapılarını “koçbaşıyla” kırarak girdi.



POLİS 20 EVİ BASTI


Yirmiye yakın eve baskın düzenleyen ekipler, aramalarda örgütsel dokümanlar ele geçirirken, yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Adana Emniyet Müdürlüğünün, dün sabah saatlerinde düzenlediği operasyonun, polis merkezine yapılan saldırının zanlılarıyla ilişki ve irtibatı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik olduğu bildirildi. Açıklamada, “Operasyonda, 1 uzun namlulu silah, 1 av tüfeği, 2 cep telefonu, 1 bilgisayar ve silahlara ait mühimmat ile çok sayıda örgütsel doküman ve yasak yayınlar ele geçirildi” denildi.


#Şehit Özer Özkaya
#şafak baskını
#Denizli Polis Merkezi
8 yıl önce