|

Bombacıların şifresi

Beşiktaş'ta terör saldırısına ilişkin soruşturma genişletiliyor. Saldırıdan sonra Türkiye genelinde başlatılan operasyonda bine yakın şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:22 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Saldırıyı gerçekleştiren iki şüphelinin de kimliği ve bağlantıları tespit edildi. Bomba yüklü otomobili patlatan teröristin 27 yaşında Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı Kadri Kılınç, Maçka Parkı'nda kendini patlatan teröristin ise Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Burak Yavuz olduğu tespit edildi. Her iki terörist, PKK'nın şehirlerde eylem yapmak için kurduğu canlı bomba timleri içinde yer alıyor. Suriye'nin kuzeyinde bulunan PKK kantonlarından idare edilen canlı bomba timlerinin, yurt içinde Lice kırsalındaki terör gruplarıyla bağlantılı olduğu ileri sürülüyor.



3 AY EĞİTİM ALIYORLAR


PKK'nın terör timlerine girecek militanlar, örgüt yönetimi tarafından seçilerek bu kamplara alınıyor. Kobani'de 1 ile 3 ay arasında bomba eğitimi alan teröristler yine kaçak yollarla Türkiye'ye gönderiliyor. Canlı bomba saldırısı yapacak teröristler keşif için saldırının yapılacağı bölgeye gönderilirken bombalar ise Lice kırsalında hazırlanarak kara yoluyla teröriste teslim ediliyor. Bir saldırıda aktif olarak görev alan terörist sayısının yaklaşık 10'la sınırlı tutulduğu da belirtiliyor.



HEDEFİ BİLMİYORLAR


Ekibin saldırı öncesi dijital haberleşme yerine yüz yüze haberleşme yöntemlerini kullandığı ifade edilirken sınırda Kobani ile irtibatı sağlayacak bir bağlantı elemanı, Lice ile bağlantı kuran terörist, bombayı hazırlayan ve teslim eden ekip ile canlı bombaya yer ve araç temini sağlayan teröristlerden oluştuğu bildirildi. Ekibin tamamı saldırının hedefinin neresi olduğunu bilmiyor.



#Beşiktaş saldırısı
#Kadri Kılınç
7 yıl önce