|

Bombaları teröriste Behzat göndermiş!

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Koruköy'de Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin 2 gün önce gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'nın bölgedeki üst düzey sorumlularından Behzat kod Yaşar Uygur isimli teröristle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:36 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Behzat kod adlı terörist Yaşar Uygur Mardin'de öldürüldü.
Behzat kod adlı terörist Yaşar Uygur Mardin'de öldürüldü.

PKK'lı Uygur'un Mardin, Antalya ve Adana'da saldırılarda kullanılan bomba ve mühimmatları gönderdiği belirlendi. Teröristlerden birinin Mardin, Antalya ve Adana'ya gerçekleştirilen ve 3'ü polis, asker ve korucu olmak üzere 5 kişinin şehit edilmesi, 32 kişinin yaralandığı bombalı ve silahlı saldırıları organize eden kişi olduğu belirtildi.



PKK SALDIRILARINI ORGANİZE ETMİŞ


Yapılan araştırmada, 'Behzat' kod Yaşar Uygur adlı teröristin katıldığı, organize ettiği ve planladığı eylemler şöyle sıralandı: 2016 yılında Antalya Kemer kırsalına 1 askerin şehit olması, 2 askerin yaralanması. 24 Ağustos 2015 tarihinde Nusaybin'in Akarsu mahallesinde Yakup Mete adlı polis memurunun şehit edilmesi (bizzat katıldı).



KIRSALDAN KENTLERE TERÖRİST SEVKİYATI!


Mardin'de bir korucunun şehit edilmesi olayına da karışan teröristin, 24 Kasım 2016 Adana Valiliğine yönelik bombalı araçla gerçekleştirilen ve 2 vatandaşın hayatını kaybetmesi, 30 vatandaşın ise yaralanması, 24 Nisan 2016 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde Jandarma aracına yönelik tuzaklama tarzı saldırı, son yıllarda Mardin bölgesinden metropol şehirlere örgüt mensubu ve patlayıcı aktarımı organize ettiği de ortaya çıktı.


#Mardin
#Nusaybin
7 yıl önce