|

Bombaya kendini siper etti

PKK’nın Adana Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği hain saldırıda şehit düşen polis Serdar Kazar’ın faciayı önlediği ortaya çıktı. Kazar son nefesini vermeden önce bomba pimini çeken teröristin üzerine atlayarak kendisi siper etti. Son kurşuna kadar çatışan Serdar Kazar (26) ve İsa İpek (32)şehit düştü.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:05 - 1/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK mensubu 8 kişi önceki gece 02.35 sularında Adana Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Binaya farklı noktalardan girmeye çalışan teröristlere, polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, polis memurları İsa İpek (32) ile Serdar Kazar (26) şehit oldu. Emniyet Müdürlüğü binasının bahçesine duvardan atlayarak giren 2 PKK'lı da öldürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren diğer PKK'lılar ise gece karanlığında kaçtı.



SON KURŞUNA KADAR MÜCADELE


Saldırı üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü'nden de bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Öldürülen teröristlerin üzerinden 2 Kalaşnikof ile 1 tabanca ve 4 el bombası çıktı. Ancak birinin üzerinde bomba saptanınca bomba imha uzmanları da istendi. Sevk edilen Olay Yeri İnceleme Ekipleri ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısı merdivenlerinde öldürülen teröristin üzerindeki bomba etkisiz hale getirildi. Teröristlerin cesetleri işlemlerin ardından Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gece saldıran PKK'lıların şehit ettiği polis memurları İsa İpek ile Serdar Kazar'ın teröristlerle silahlarındaki son kurşunları bitinceye kadar çatıştığı ortaya çıktı.



TERÖRİSTİN ÜZERİNE ATLADI


Şehit polis Serdar Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Tabancasındaki kurşunu biten polis Kazar, bu kez, bedenini siper etti, merdivenlerden son bir hamle ile teröristin üzerine atladı. PKK'lının pimini çekip, binaya atmaya çalıştığı el bombasına siper oldu. Kazar burada şehit oldu. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların Emniyet Müdürlüğü binasının hemen arkasındaki aydınlatması olmayan eski yoldan kaçıp, 100 metre ilerdeki atık su tahliye borusundan geçiş yaptığı belirlendi. Adana Valisi Mustafa Büyük, öldürülen teröristlerin haklarında yakalama kararı bulunduğunu açıkladı.



İki aylık Asya'dan şehit babaya veda






Valilikteki törene şehit İsa İpek'in (32) eşi Pınar, 5 yaşındaki kızı Göksu, 2 aylık kızı Asya, annesi Durdu ve babası Mümin ile şehit Serdar Kazar'ın (26) annesi Hatun ve babası Adem ile aile yakınları hazır bulundu. Şehit İsa İpek'in 2 aylık kızı Asya kadın polis memurunun kucağında tören alanına getirilirken, şehidin eşi Pınar ve 5 yaşındaki kızı Göksu, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ceyhan ilçesine getirilen Serdar İpek'in cenazesi, mahalle meydanında kılınan cenaze namazının ardından Başören Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazede fenalık geçiren ve sağılık görevlilerinin müdahalesinin ardından sedyede oturan anne Durdu İpek, “Benim oğlum Diyarbakırları dolaştı geldi evinde şehit düştü” diye ağıt yaktı.



Şırnak'tan Adana'ya geldi






Adana Valiliği'ndeki törenin ardından, Serdar Kazar'ın cenazesi ambulansla ailesinin evinin bulunduğu Merkez Yüreğir ilçesi Serinevler Mahallesi'ndeki Serinevler Camisi'ne getirildi. Burada cuma namazının ardından İl Müftüsü Arif Gökce tarafından şehidin cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra omuzlara alınan Kazar'ın cenazesi, caminin yakınlarındaki evinin önüne kadar götürüldü. Bu sırada Kazar'ın ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Polis memuru Kazar'ın cenazesi daha sonra ambulansla Buruk Mezarlığı'na götürülerek şehitlikte toprağa verildi.





#şehit cenazesi
#Serdar Kazar
#İsa İpek
9 yıl önce