|

Bombayı ben koydum

Ahmet Taner Kışlalı'nın aracına bomba konulması dahil birçok eyleme karıştığı iddia edilen Rüştü Aytufan'a dün olay yerlerinde tatbikat yaptırıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 27/09/2000 Çarşamba
Güncelleme: 10:35 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

Prof. Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesi dahil birçok eyleme karıştığı iddiasıyla "Umut operasyonu" kapsamında geçen perşembe günü Adapazarı'nda yakalanarak Ankara'ya getirilen Rüştü Aytufan'a tatbikat yaptırıldı.

"Umut davası" iddianamesinde Aytufan'ın Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Victor Marvick'in öldürülmesinin yanısıra Diyanet Vakfı kitap satış mağazası, Hürriyet irtibat bürosu ile Abdullah Hüseyin Kurabi, Yash Palkumar, Ahud Sadan ve Zivarov Simiç'in araçlarına bomba konması eylemlerine karıştığı ileri sürülüyor.

Terörle Mücadele Şubesi'nden saat 10.55'de Kışlalı'nın Çayyolu'ndaki evinin önüne götürülen Aytufan, olayla ilgili soruşturma savcısı Hamza Keleş'e ayrıntılı bilgiler verdi. Tatbikat sırasında Aytufan'a polis kıyafeti giydirildi.

Aytufan'a Kışlalı suikastiyle ilgili yer gösterme yaptırılırken kendisine, plakası gazete ile kapatılmış Toyota marka bir otomobil gösterildi. Tatbikat sırasında Rüştü Aytufan, olayı nasıl gerçekleştirdiklerini anlatırken, saat 21.00 sıralarında yanında Ferhan Özmen ve Necdet Yüksel bulunduğu halde arabadan indiklerini ve Kışlalı'nın evinin civarında bir süre dolaştıktan sonra arabanın yanına geldiklerini, kendisinin daha önce hazırlanan bombayı arabaya yerleştirdiğini söyledi. Aytufan, daha sonra Ankara Musevi Cemaati Başkanı Yuda Yürüm ile diğer gerçekleştirdiği eylemlerin yerlerine götürülerek tatbikat yaptırıldı.

Aytufan idamla yargılanack

Gözaltı süresi yarın bitecek olan Aytufan, DGM'de aynı gün ifade verdikten sonra büyük ihtimalle tutuklanarak diğer sanıkların kaldığı Eskişehir Cezaevi'ne konulacak. Bu aşamada savcı Keleş, ek iddiaaneme ile birlikte Aytufan'ı ana davaya dahil edecek. Diğer sanıklarla birlikte 2 ekim günü yargıç önüne çıkacak olan Aytufan, idam cezası ile yargılanacak. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce