|

Bosna Hersek'in yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvat Cumhurbaşkanı Kitaroviç'le ortak bir açıklama yaparak, "Türkiye-Hırvatistan-Bosna Hersek, üçlü gücü çok önemli. Balkanlarda ortak politikalar güdeceğimizin teyidini görüşmelerimizde gördüm. Bu Balkanların barışı için önemli" dedi.

Yeni Şafak
19:22 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 19:36 - 26/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç'le birlikte önemli temaslarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:


"Önemli temaslarda bulunuyoruz. 10 yıl önce buraya gelmiştim.


Hedef 1 milyar doları yakalamak olmalı. İki ülke arasında ticareti arttıracak irademi var. Balkanlarda Hırvatistan'la ortak adımlar atacağız.



Mültecilerle ilgili aktif rolümüz ortadadır. Enerji konusunda verimli bir görüşme oldu. İş adamlarımıza bir heyecan vereceğimize inancım tam.



Türkiye-Hırvatistan-Bosna Hersek, üçlü gücü çok önemli. Balkan barışını sağlayacağız. Balkanlarda ortak politikalar güdeceğimizin teyidini görüşmelerimizde gördüm. Bu Balkanların barışı için önemli.




Meclis Başkanımız şahsi görüşlerini ortaya koymuştur. Benim bu konuda düşüncelerim bellidir. Kurucusu olduğum Parti'nin programında da açıkça yer almaktadır. Devlet tüm inanç gruplarına inançlarını yaşamaları konusunda eşit mesafededir. Laiklik budur. Mısır'da yaptığım konuşma bu konuda çok çok önemli."





#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Hırvatistan
#Gündem
8 yıl önce