|

Bossa hisselerinde çağrı spekülasyonu

Bossa'yı satın alan Akkardan, yatırımcıya yapılacak çağrı için kaynak bulamadığını açıkladı; hisseler yüzde 30 düştü. Ardından kaynağın bulunduğu bildirildi; hisseler yüzde 11 yükseldi. Olan, yüzde 30'luk düşüşte panikleyip hissesini satan yatırımcıya oldu

Finans Servisi
00:00 - 10/02/2009 Salı
Güncelleme: 01:37 - 10/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Bossa hisselerinde çağrı spekülasyonu
Bossa hisselerinde çağrı spekülasyonu

Bossa'nın Akkardan'a satışından sonra yılan hikayesine dönen çağrı işleminde yeni bir gelişme yaşandı. Daha 2 hafta önce “'Kriz nedeniyle finansman sıkıntısı çekiyoruz” diyen Akkardan, dün İMKB'ye gönderdiği açıklamada 'Çağrı işlemlerinin finansmanına yönelik çalışmalarımız olumlu sonuçlanmış ve çağrı işlemlerinin gerçekleştirilmesinde kullanılacak kaynağın ilgili banka hesaplarına yatırılması işlemlerine başlanmıştır' dedi.

Şirket önceki haftalarda 'Çağrı için kaynak bulamadığını' bildirmiş, bu açıklamanın ardından İMKB'deki Bossa hisseleri 2,17 seviyesinden 1,59 liraya kadar gerileyerek yatırımcısına yüzde 30 zarar ettirmişti. Dün 'Kaynağı bulduk' açıklamasından sonra hisseler yüzde 10,78 yükselerek günü 1,85 liralık tavan fiyattan kapattı. Akkardan'dan yapılan iki farklı açıklama sonrasında oluşan büyük fiyat marjının yatırımcı zararına yol açtığını belirten Borsa Yatırımcıları Derneği Başkanı Ali Bahçuvan, iki açıklama arasındaki borsa işlemlerinin araştırılması gerektiğini söyleyerek 'İlk açıklamadan sonra hisselerde ciddi bir erime yaşandı. 2'li fiyatlardan Bossa alan yatırımcıların bir kısmı, sert düşüşe dayanamayarak 1,60'lardan satış yaptı. Bu zararın bir sorumlusu olmalı. SPK'nın işlemleri incelemesi gerektiğine inanıyorum' dedi.


15 yıl önce