|

Bu acının tarifi yok

Bodrum’da yine göçmen faciası yaşandı. Kos Adası’na geçmeye çalışan 29 göçmenin teknesi battı. 23 göçmeni sahil güvenlik kurtardı. 6 kişinin cenazesi ise denizden çıkarıldı. Kazada tüm yakınlarını kaybeden Ziyad Mahmud adlı göçmen 1 yaşındaki kız bebeğini böyle teşhis etti.

Yeni Şafak
04:00 - 19/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:58 - 19/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Yasa dışı yollarla dün saat 04.00 sıralarında, İstanköy Adası'na geçmek için Bodrum'dan yola çıkan Suriye uyruklu göçmenlerin bulunduğu fiber tekne, Bodrum'un Akyarlar açıklarında battı. Suda bitkin haldeki göçmenleri, bölgede devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, fark etti. Sahil Güvenlik ekipleri, ilk etapta sudaki aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 23 göçmeni kendi botlarına alarak kurtardı. Kurtarılan göçmenler, Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Göçmenler arasındaki uzun süre suda kaldıkları için hipotermi geçiren 3'ü burada hazır bekletilen ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.



TÜM YAKINLARINI KAYBETTİ


Daha sonra denizden 1'i bebek 6 kişinin de cesedi çıkarıldı. Cesedi sahil güvenlik tarafından sudan çıkartılan 1 yaşındaki kız bebeğin babasının sağ kurtulan göçmenlerden Ziyad Mahmud olduğu belirlendi. Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'ndaki teşhis sonucunda Mahmud, tekne faciasında yaşamını yitiren diğer 6 kişinin de eşi, iki kızı, kayınbiraderi ve kayınpederi olduğunu teşhis etti. Ölen göçmenlerin, ismi açıklanmadı.


#Bodrum
#Kos Adası
#Ziyad Mahmud
9 yıl önce