|

Bu illerde özel okul ve yurtlara 'paralel operasyon'

Bartın'da "Paralel Devlet Yapılanması" ile bağlantılı olduğu iddia edilen özel okul, dershaneler ve yurtlarda arama başlatıldı. Gaziantep'te de 'Paralel Yapı'yla bağlantılı olduğu iddia edilen yurtlarda polisin de katıldığı eş zamanlı operasyonla denetim yapıldı.

Yeni Şafak
11:50 - 26/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:28 - 26/08/2015 Çarşamba

Gaziantep'te 'Paralel Yapı'yla bağlantılı olduğu iddia edilen yurtlarda polisin de katıldığı eş zamanlı operasyonla denetim yapıldı. Yurt yetkilileri, görevlilerin polis eşliğinde gelmesine ve gazetecilerin görüntü çekmesine tepki gösterdi.



Edinilen bilgiye göre, Gaziantep ve ilçelerinde 'Paralel Yapı' ile bağlantılı oldukları iddia edilen 15 özel yurt, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonla denetlendi.



Sabah saat 10.00'da başlayan denetimlere Milli Eğitim, SGK, Halk Sağlığı, Gıda, Tarım İl Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve belediye yetkililerinden oluşan bir komisyon katıldı. Denetimlerin ilçelerde de yapıldığı öğrenilirken, yurt görevlileri gazetecilerin görüntü almasını engellemek istedi. Gazetecilerin üzerine yürüyen bir yurt görevlisini başka bir yurt görevlisi engelledi.



Yurtlardaki denetimlerin sürdüğü belirtildi.



Bartın


Bartın'da "Paralel Devlet Yapılanması" ile bağlantılı olduğu iddia edilen özel okul, dershaneler ve yurtlarda arama başlatıldı.



İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Paralel Devlet Yapılanması" ile ilgili olduğu iddiasıyla bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.



Güvenlik güçleri, paralel yapılanmaya ilişkin suç unsuru olduğuna yönelik ihbar sonrası Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda 2 dershane, 1 kolej ve 2 kız öğrenci yurdunda aramalarını sürdürüyor.



Döküman ve bilgisayarlarda incelemelerine devam eden polis ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldığı binalara öğrenci dışında veli ve sivil vatandaşların girişlerine izin vermiyor.





#Paralel Yapı
#yurt
#baskın
#KOM
9 yıl önce