|

Bu katillerle dost mu düşman mısınız?

Türkiye'yi ayağa kaldıran alçak eylemin ardından BDP bilindik taziye mesajlarından birini yayınlarken, Pervin Buldan'ın TBMM'deki konuşmasında 'savaş' kelimesini kullanması da tepkilere neden oldu. AK Partili Ünal, "Bu savaşsa size hangi taraftansınız diye sorarlar" dedi.

Ankara
00:00 - 20/10/2011 الخميس
Güncelleme: 00:45 - 20/10/2011 الخميس
Yeni Şafak
Bu katillerle dost mu düşman mısınız?
Bu katillerle dost mu düşman mısınız?

BDP'liler daha önceki terör saldırılarında olduğu gibi dünkü saldırıyı net bir dille kınamaktan kaçındı.

Yazılı bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ülkenin dört bir yanında ocaklara düşen bu ateş hepimizin yüreğini yakmış, her birimizi derinden sarsmıştır. Acıların kelimelerle ifade edilemediği anları yaşıyoruz. Hükümete de PKK'ya de bir tek saniye daha kaybetmeden acilen savaşı durdurma çağrısı yapıyoruz” dedi. Demirtaş'ın hükümet ile PKK'yı bir tutan ve terör örgütünü kınamaktan kaçınan açıklaması tepki çekti.

SAVAŞSA HANGİ TARAFTANSIN

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise Meclis'teki oturumda, “Bu bir savaş. Bu savaşta her iki taraftan da insanlar yaşamını yitiriyor. Kınamakla hiçbir şeyin değişmediğini görüyoruz. Savaş için değil barış için hepimizin savaşması gerektiğini ifade ediyorum” yorumunu yaptı. Buldan'ın bu yorumu vekillerin tepkisine neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Buldan'ın ifadelerine "Bu bir savaş değildir. Savaşta iseniz savaşın hangi tarafındasınız diye sorarlar" sözleriyle tepki gösterdi. Ünal, "Türkiye büyük bir millet ve devlettir. Bugünü kadar birçok badireyi atlatmıştır. Bu badireyi da atlatacaktır" şeklinde konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da "Bölücü terör örgütü durmadan kan döküyor. Allah bize, bu acıları yaşatanları helak etsin. Bu acıları yaşatanlarla mücadele etmeyenleri de helak etsin" sözleriyle gerginliğe neden oldu.

BU ÇATIDA BEDDUA EDİLMEZ

Vural'ın bu sözlerine tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Kara ve hava harekatı dahil ne yapılması gerekiyorsa hepsinin yapılmasında en ufak bir tereddüt” olmadığını söyledi. Bozdağ, "Bizim güvenlik görevlilerimiz şehit olurken, bütün birimlerimiz ayaktayken, Cumhurbaşkanı ile Başbakanı ile Hükümeti ile ayaktayken, sadece bizim değil bizden önceki hükümetler de mücadelenin azami gerekeni için ne lazımsa yaparken, 'mücadele etmeyenler helak olsun' diye beddua etmek, bu çatının altında bulunan hiç ama hiç kimseye yakışmaz. Ondan dolayı da üzüntümü ifade etmek isterim' diye konuştu.

MECLİS'TE KAPALI OTURUM

Bu arada TBMM'de bugün terör konusunda 'kapalı oturum' gerçekleştirilecek. Oturumda İçişleri Bakanı İdris Naiim Şahin'in konuşması bekleniyor. Başbakan'ın da Meclis kürsüsüne çıkma ihtimali olduğu belirtiliyor.



٪d سنوات قبل