|

Bu oyunun farkındayız

Ağrı’da şehit olan korucuların ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Yıldırım, operasyonların kararlılıkla süreceğini söyledi. Yıldırım, “Suriye’de, Irak’ta olduğu gibi Türkiye’de de aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız, Ama bunların efendileri ve taşeronları iyi bilsin ki bu sefer yanlış adresteler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2016 Pazar
Güncelleme: 00:49 - 18/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK'lı teröristlerce korucu noktalarına düzenlenen saldırıda şehit olan biri emekli 8 köy korucusunun ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.


Dün sabah saatlerinde Doğubayazıt'a geçen Yıldırım, şehit olan köy korucusu Ali Dülek'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada terör örgütlerine seslen Yıldırım, “Ne gücünüz varsa, ortaya koyun. Sizi, bu topraklardan defedeceğiz” diye konuştu. Yıldırım, “Haysiyetsiz ve işgalci” olarak nitelendirdiği teröristlere, bu topraklarda izin verilmeyeceğini vurguladı.



TEK BİLDİKLERİ ÖLDÜRMEK


Terör örgütlerinin yapacağı hiçbir hayırlı işin olmadığını belirten Yıldırım, “Bunların tek bildiği şey öldürmektir. Öldürmekten başka hiçbir marifetleri yok. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, el birliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz” dedi.



HESABI TEK TEK SORULACAK


Daha sonra Gökçebulak köyünde, şehit köy korucuları Mehmet Bakındı, Muhsin Zerek ve Engin Zerek, Karakent köyünde Adem, Ahmet ve Mehmet Demir ile Abdülhadi İsmailoğulları için kurulan taziye çadırlarını ziyaret eden Yıldırım, “Dışarıdan, içeriden, kimden, nereden destek alırsanız alın, bunların da hesabı teker teker sorulacak” diye konuştu.







ÇÖZÜM TAMAMEN TEMİZLEMEK


Taziye ziyaretlerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, kararlılık mesajı verdi. Yıldırım, “Ülkemiz, uzun yıllardan beri terörle amansız bir mücadele yapıyor. Terör hiçbir sorunumuzu çözmüyor. Çözüm terör örgütünü milletimizin arasından, Kürtlerin, Türklerin arasından çıkarıp, milletimizin kardeşliğini, birliğini, beraberliğini bozmaya çalışan bu alçak örgütü ve mensuplarını bu topraklardan tamamıyla temizlemek” dedi.



OPERASYONLAR SÜRECEK


Yıldırım, bu doğrultuda devletin bütün imkanlarıyla yurdun her köşesinde terör örgütlerinin yuvalandığı yerlere operasyonlar yaptığını ve bu operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, “Operasyonlar hız kesmeden bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yüzde 100 temin edilinceye kadar devam edecek. Bu konuda asla ve asla bir gevşeme, bir rehavet söz konusu olmayacak” değerlendirmesinde bulundu.



YANLIŞ ADRESTELER


“Terör örgütlerinin kumanda merkezi hep aynıdır, terör örgütlerinin kutsalı yoktur.” ifadesini kullanan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Terör örgütleri kim parayı verirse ona hizmet ederler. Bu bir oyundur, küresel bir oyundur. Nasıl Suriye'de, Irak'ta bir ulusu bir ülkeyi yok etmeye çalışıyorlarsa, Türkiye'de de aynı şeyi, aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız. Ama unuttukları bir şey var, burası Anadolu. 79 milyon vatan evladı da farkında. Ama bunların efendileri ve taşeronları, bu işe kim bulaşmışsa iyi bilsin ki bu sefer yanlış adresteler. Bu milleti tarihin hiçbir döneminde hiçbir alçak güruh yenemedi, bundan sonra da yenemeyecek.”







Milletin huzurunu sağlayacağız


Bir gazetecinin “Artık savunma değil taarruz” şeklindeki ifadesini hatırlatarak, ne gibi adımların atılacağı sorusu üzerine Yıldırım, “Gayet açık, yani burada açıklanacak bir şey yok. Terör örgütlerinin saldırılarını beklemeyecek, güvenlik güçlerimiz, onları neredeyse arayıp bulacak ve milletimizin güvenliğini sağlayacak her türlü tedbiri alacaklar. Bunların yuvalandıkları yerler bellidir, buna yönelik çalışmalar da devam ediyor. İnşallah bir yandan sınırlarımızın geçişlere karşı tam güvenliğini sağlarken, diğer yandan da topraklarımızda bulunan bu şer odaklarını birer birer ortadan kaldırıp milletimizin huzurunu sağlayacağız” dedi.


#Binali Yıldırım
#PKK
#Tendürek
#Terör
8 yıl önce