|

Bu sefer 7 roket

IŞİD, Suriye sınırındaki Kilis'e yönelik saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Kentte, Katyuşa ve top atışları sonucunda önceki güne kadar 8'i Suriyeli 20 sivil hayatını kaybetmesine, 17'si Suriyeli 66 kişinin de yaralanmasına yol açan terör örgütü, dün de yine roketli saldırıda bulundu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 00:44 - 6/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Atılan 7 roket sonucu yaralanan 9 kişi hastaneye kaldırıldı. Saldırıda yaralananlardan 5 yaşındaki Nisa Döne Sezer kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Roketlerden biri, sabah saatlerinde kent merkezindeki Yaşar Aktürk Anadolu Lisesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki duvara, ikincisi ise aynı bölgeye yakın bir sokağa isabet etti. Yaralı 3 kişi, Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu olaydan 20 dakika sonra üçüncü bir roket mermisi, inşaat halindeki 5 katlı binanın çatısına isabet etti, 1 kişi daha hastaneye kaldırıldı. Patlamalar nedeniyle araç ve binalarda hasar oluştu. Öğleden sonra ise Kilis'e peş peşe 4 roket mermisi daha atıldı. Roketlerden 2'si Namık Kemal ve 2'si de Çaylak mahallelerindeki çeşitli binalara isabet etti. Olayda yaralananların Mehmet Resul Sezer (6), Vakıf Yiğitel (46), Meliha Yiğitel (35), Zehra Sezer (27), Hüseyin Salih (25), Gülemdam Uçmak (57), Türkan Kurtboğan (72), Suriyeli Rim Seyho (13) olduğu öğrenildi.



Anında cevap


1 vatandaşımızın ölümüne sebep olan saldırı sonrasında IŞİD mevzileri TSK tarafından yoğun atel altına alındı. Genelkurmay'ın açıklamasına göre Suriye'nin Türkiye sınırına yakın noktadaki bölgelerinde IŞİD'in 2 mühimmat aracı vurularak imha edildi ve ilk belirlemelere göre 20 IŞİD üyesi terörist etkisiz hale getirildi. Fırtına ve ÇNRA bataryalarının ateşiyle çok sayıda terörist de yaralandı. Askeri kaynaklar dün son 9 ayda 1172 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıklamıştı.




#IŞİD
#Kilis
#Katyuşa
8 yıl önce