|

Bu silah kimin

PKK’ya yakın ajanslar, bir helikopterin karadan havaya ısı güdümlü taşınabilir uçaksavar füzesiyle (Manpads) düşürülme görüntülerini yayınladı. Görüntüyle batılı 29 ülkenin kullandığı 'Manpads'lerin PKK'nın envanterine girdiği kesinleşti. Şimdi bu silahı PKK’ya kimin verdiği araştırılıyor

Yeni Şafak ve
03:00 - 15/05/2016 Pazar
Güncelleme: 00:40 - 15/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Suriye'de helikopterlerden atılan varil bombalarıyla şehirlerin harap olmasına rağmen muhaliflere karadan havaya ısı güdümlü taşınabilir uçaksavar füzesi (Manpads) verilmesine ısrarla karşı çıkan ABD ve Batılı ülkeler, 2013'ten bu yana PYD'ye her türlü silah yardımı yapıyor. PKK'ya yakın ajanslar tarafından servis edilen görüntülerde teröristler çoğunluğu Batılı 29 ülkenin kullandığı karadan havaya uçaksavar füzesiyle bir Türk helikopteri vurduklarını iddia etti. Terör örgütü tarafından yayınlanan videoda önceki gün Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı Bölgesi'nde düşen helikopterin vurulma anı olarak servis edilen görüntülerin eski olma ihtimaliyle birlikte terör örgütü envanterinde bu silahın bulunduğu tescillendi.



BATILI ÜLKELERDEN BİRİ VERDİ


ABD'nin Kamışlı'ya asker ve yoğun silah indirmesine müteakip IŞİD'e karşı Rakka ve Deyrizor operasyonları bahane edilerek örgüte büyük oranda silah ve cephane takviyesi yapılmıştı. Fransa ve Almanya'dan Kobani süreciyle birlikte PYD terör örgütüne yönelik silah ve cephane desteğine devam ediyor. PKK- PYD terör örgütüne doğrudan yardım kanalı Afrin üzerinden açık olan Rusya'nın verdiği silahların Güneydoğu'ya sevkiyatı teknik olarak zor gözüküyor. Haseke-Kamışlı hattında ise Batılı ülkelerin verdiği çok yönlü destek ve ABD'ye ait üssün bu amaçla kullanılıyor olması dikkatleri bu yöne çekerken, Esed'in hava gücüne karşı muhaliflere uçaksavar verilmesi konusunda Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'in ısrarına rağmen ABD ve Batılı ülkeler tarafından bu girişim engelleniyor.



MUHALİFE CİMRİ, TERÖRE BONKÖR


Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı Selim İdris, Yeni Şafak'a, “5 yıldır çeşitli vesilerle Esed'in şehirlerimizi harabeye çevirmesi ve yüzbinlerce sivili katletmesine göz yumarak, açık hedef olan varil yüklü olan helikopterleri vurmamıza ve uçaksavar temin etmemize engel olan ABD ile Batılı güçler, Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı ise son derece bonkör davranmakta” şeklinde konuştu.





PYD'YE VERİLEN SİLAHLAR PKK'DA


Türkiye'de kalkışma propogandası yapan ve 5 ilçede kanlı provokasyon başlatan PKK'nın orta ve ağır birçok silahı Suriye'den temin ettiği tespit edildi. Güvenlik güçlerine karşı Batılıların Suriye'de PYD'ye verdiği silahlarla savaşan PKK'nın, son olarak Manpads uçaksavar silahıyla verdiği görüntü Türkiye karşıtı blokun kirli oyunu birkez daha gözler önüne serdi.  YILMAZ BİLGEN - SURİYE


#PKK
#Manpads
8 yıl önce