|

Bunlara karnımız tok

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terör örgütünün sözde ateşkes çağrısının kandırmaca olduğunu söyledi. Akdoğan, örgütün sıkıştığı dönemde bu yola başvurduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:18 - 10/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan A Haber'de gündemi değerlendi. PKK'nın ateşkes çağrısına değinen Akdoğan, bunun bir kandırmaca olduğunu söyledi. Son dönemde TSK'nın başarılı operasyonlara imza attığınını söyleyen Akdoğan, “Bu operasyonlar sebep değil, sonuçtu. Terör örgütü 7 Haziran'dan sonra devrimci halk savaşı başlattığını ilan etti, eylemsizliği bitirdiğini açıkladı. Bunun üzerine devlet de güvenlik operasyonlarına başladı” dedi.



3 ÖRGÜT SAVAŞ AÇTI


PKK, İŞİD ve DHKP-C'nin aynı anda Türkiye'ye savaş açtığını belirten Akdoğan, “Eğer devlet operasyon başlatmasaydı, büyük bir kaos planlanıyordu. Bu operasyonlar 1990'lı yıllardaki operasyonlarla karıştırılmamalıdır. Bugün hukuk içinde mücadele yapılmaktadır, bölge halkının ihtiyaç ve talebi üzerine bu operasyonlar yapılmaktadır. Terör örgütünün ileri sürdüğü bütün tezler çökmüştür. Devrimci halk savaşı başlatmak istediler çöktü, birtakım yerlerde demokratik özerklik ilan etmeye çalıştılar çöktü, şehirlerde milis güçleri, yeni birtakım illegal silahlı yapılanmalar, kurtarılmış bölgeler oluşturma çabaları çöktü. Büyük gruplarla saldırıp vur-kal eylemleri yapma stratejisi çöktü” diye konuştu.



HDP'YE YARASIN DİYE ATEŞKES İSTİYORLAR


PKK'nın büyük bir bozguna uğratıldığını aktaran Akdoğan şunları söyledi: “Terör örgütü büyük bir bozgun yaşıyor. Bundan dolayı, onların ateşkes dediği, bizim eylemsizlik dediğimiz böyle bir çağrı... 'Çatışmalar olmasın, seçim güvenliği etkilenmesin...' Bu tamamen kandırmaca ve numara. Bunlar, bu örgüt sıkıştıkları zaman hep bu yola başvuruyor. Ya bir bozguna uğradılar ve sıkıştılarsa, kış üslenmesine geçiyorlarsa veya siyaseten HDP'nin işine yarasın diye, bu tür taktik açıklamalar geçmişten bu yana yapıyorlar ama bunların kıymeti harbiyesi, inandırıcılığı yok. Buna karnımız tok. Devlet, operasyonlara netice alıncaya kadar devam edecek, yaz, kış fark etmez, devam edecek.”


#Yalçın Akdoğan
#pkk
#operasyonlar
9 yıl önce