|

Bunun adı ahlâksızlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırşehir’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bulunan ve yaptığı konuşmayı alkışlayan yüksek mahkeme başkanlarına ve ziyarete ilişkin eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, “Yurt müjdesini alkışlarını, ‘CHP eleştirisine alkış’ diye çarpıtmak, ahlâksızlıktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:24 - 30/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yüksek yargı organları başkanlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt gezisine katılmasına eleştirilere cevap verdi. Bozdağ, “Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder." dedi.



KARARLARA BAKIN

Bozdağ özetle şunları söyledi: "Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir. Bu Cumhurbaşkanımıza anayasa da verilmiş asli görevlerden bir tanesidir. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı yargı görevi yapanların bir arada bulunduğu kişilerle değil verdikleri adil ve doğru kararlarla tesis ve inşa edilebilir. ”



ŞEKİLCİ CHP ANLAYIŞI

“Yargı görevi yapanlar biriyle bir araya geldi diye yargının bağımsızlığını yitirdiğini söylemek büyük yanlışlıktır, şekilci anlayışın hala bizi tesiri altına aldığının büyük bir göstergesidir. Hatırlarsanız 28 Şubat 1997'de başlayan süreçte Genelkurmayda brifingler veriliyordu, o zaman yargıdan katılan hâkimler, savcılar yargı başkanları brifingi sunan kişiyi ayakta alkışlamışlardı.”



28 ŞUBAT ELEŞTİRİSİ

“CHP ve temsilcilerinin bunu eleştiren tek cümle dahi kurduklarını hatırlamıyorum. Aksine alkışladılar. Yargıtay ve Danıştay Başkanlarının alkışladığı yeri dikkat ile takip ederseniz, sayın Cumhurbaşkanımızın Kırşehir'e 500 kişilik bir yükseköğrenim öğrenci yurdunun müjdesini verdiği sırada alkış yapılıyor. Danıştay Başkanımız da bildiğiniz gibi Kırşehirli kendi iline bir yurt müjdesi sayın Cumhurbaşkanımız veriyor ve o da bundan memnun bunu alkışlıyor."



YURDU ALKIŞLADILAR

"Kendi ricasının da yerine geldiği bir an ve ondan memnuniyetinden onu alkışlıyor. Yanlış olan yurt müjdesine yapılan alkışın CHP ve genel başkanına eleştirilere yapılmış alkış gibi medya tarafından takdimi ve CHP'nin Genel Başkanı'nın da bu takdimi teyit etmeden, doğru mu eğrimi mukayese etmeden buna inanıp açıklama yapmasıdır."



ALGI OPERASYONU

"Burada büyük bir çarpıtma, algı operasyonu vardır. Bunun adı ahlâksızlıktır. Yapanı tasvip etmemiz mümkün değildir. Herkes ne niyetle haber yapıyor, görüyoruz biliyoruz. Onun için buradan bu algı operasyonu yapanları kınadığımı da ifade etmek istiyorum.”



#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
#CHP
8 yıl önce