|

Bürokrat ABD’li mi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iftiralarının kaynağının bir bürokrat olduğunu iddia etti. Ancak CHP liderinin, bu çıkışıyla kağıt parçalarını gönderen kişileri perdelemeye çalıştığı belirtiliyor. Kaynağın, Zarrab davasının iki bilirkişisi olduğu ihtimali güçlendi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 08:57 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eşitlik, Adalet, Kadın Zirvesi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına yönelik iftiranın belgelerini bürokratlardan aldığını söyledi.
​CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eşitlik, Adalet, Kadın Zirvesi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına yönelik iftiranın belgelerini bürokratlardan aldığını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eşitlik, Adalet, Kadın Zirvesi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına yönelik iftiranın belgelerini bürokratlardan aldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, belgelerin kaynağına ilişkin soruya, “Bu ülkede, ülkesini seven milyonlarca insan var, milyonlarca bürokrat var” yanıtını verdi.

PERDELEME GAYRETİ

Ancak Kılıçdaroğlu’nun bu sözleriyle, eline tutuşturulan sahte belgelerin kaynağını gizlemeye çalıştığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, belgeleri sözde vatansever bir bürokrattan aldığını söyleyerek devletin içindeki köstebeklerle kol kola çalıştığını itiraf ederken eline ulaşan belgelerin okyanus ötesinden başlayan yolculuğunu da gizlemeye çalıştı.

İddialara göre; Kılıçdaroğlu’nda noktalanan belge yolculuğunun ilk durağı ABD’ye taşınan 17-25 Aralık ekonomik kumpas operasyonunun Amerika versiyonu olan Reza Zarrab davası.

BİLİRKİŞİLER ŞÜPHELİ

Sözde belgelerin çıkış kaynağı olarak şüpheler Zarrab davasına bilirkişi olarak atanan ve İsrail tarafından fonlanan sözde düşünce kuruluşu olan FDD’nin Başkanı Mark Dubowitz ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer üzerinde topladı. Dubowitz ve Schanzer’in FETÖ’nün yurt dışına kaçırdığı bilgiler üzerinden uydurduğu belgeleri FDD’nin Türkiye Uzmanı eski CHP’li vekil Aykan Erdemir aracılığıyla Kılıçdaroğlu’na ulaştırdığı üzerinde duruluyor.

  • Meclis alet olmadı
  • CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iftiralarıyla ilgili Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önerge reddedildi.
  • CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının yurtdışına para gönderdiği iftirasının araştırılması için CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığı’na önerge sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Sayın Tayyip Erdoğan iddiaların neresinde? Sayın Erdoğan ile ilgili hiçbir iddia yok. Dünürü, oğlu diyor ama ima ediyor. Olduğuna dair bir belge var mı? Sadece salladığınız bir kağıt var” şeklinde konuştu. CHP ve HDP milletvekilleri grup önerisine ‘kabul’ oyu verirken, AK Parti milletvekilleri öneriye ‘red’ oyu verdi. CHP grup önerisi reddedildi.

#CHP
#Kemal Kılçdaroğlu
6 yıl önce