|

Büyükada baskınında harita detayı

Büyükada’daki sır toplantıya katılanların önlerinde açılmış büyük bir Türkiye haritası üzerinde kaos planı yaptıkları sırada yakalandıkları belirlendi.

Yeni Şafak
09:03 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:11 - 8/07/2017 Cumartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv
Büyükada
’da 2. Gezi provokasyonu planlarken yakalananlar arasında ayaklanma eğitimi veren örgüt üyesi Alman Steudtner’in de bulunduğu provokatörlerin harita üzerinde çalıştıkları ortaya çıktı.

15 Temmuz hain darbe girişiminde CIA'cilerin toplantı yaptığı Büyükada'da bir otele yapılan baskında gözaltına alınan 2'si yabancı 11 şüpheliyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Gezi olaylarında aktif rol alan sözde insan hakları savunucuları ve FETÖ'nün temsilcisinin de yer aldığı Büyükada'daki toplantının tüm bağlantılarını çözmek için MİT, polis istihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü birimlerinden oluşturulan özel ekip yeni bulgulara ulaştı. Akşam gazetesinde yer alan habere göre baskın sırasında toplantı halinde olan 11 kişinin Türkiye haritası üzerinde tartıştıklarını gördü.

İstihbarat, İstanbul merkezli bir kalkışmanın Türkiye geneline hangi noktalardan yayılacağının planını yapıldığı değerlendiriyor. Büyükada’da toplanan isimler arasında bulunan Alman vatandaşı Peter Steudtner en dikkat çeken isim.

#​Büyükada
#CIA
7 yıl önce