|

Büyükşehirlerde Paralel atak

Paralel yapı ağır darbe yediği büyükşehir belediyelerinde yeniden atağa kalktı. 17-25 Aralık kumpasının ardından arazi yağmasına ‘dur’ deyip, kurulan tuzakları bertaraf eden yerel yönetimler, çetenin bürokratlarını tasfiye konusunda pasif kalınca kadrolaşmanın yeniden hız kazandığı belirtildi. Birçok belediyede yönetim kademelerine paralel isimlerin atandığı ifade edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:02 - 8/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

17 - 25 Aralık operasyonlarıyla hükümete karşı darbe girişiminde bulunan paralel yapıya karşı yerel yönetimlerde de adımlar atıldı. Belediyelerde oldukça fazla olan ve bulundukları birimlerde kendi yapılarının menfaati adına hareket eden paralel yapı mensupları tasfiye edildi. Kadrolaşma, arazi yağmaları ve üst düzey yöneticilere yönelik kumpaslar bir bir ortaya çıktı. Pek çok arazi geri alındı. Ancak son zamanlarda son dönemlerde mücadelenin durduğu ve belediye bürokrasisine geri dönüşlerin yaşandığı belirtiliyor. Paralel çete mensuplarının pek çok Büyükşehir Belediyesi'nin üst yönetiminde kadrolaştığına dikkat çekiliyor.



ARAZİLER GERİ ALINDI


17 Aralık darbe girişiminin ardından pek çok büyükşehir belediyesi paralelle mücadele konusunda önemli adımlar atmıştı. Bunların başında ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi geliyor. Paralel yapıyla bağlantılı Zirve Üniversitesi'nin “eğitim kurumları projesi yapacağız" bahanesiyle hazineden aldığı, ancak lüks konutlar yaptığı arazi Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından arazi imar değişikliği ile geri alınmıştı. Zirve Üniversitesi'ne çok düşük bedellerle satılan 204 bin metrekare arsa oylama yapılarak paralel yapının elinden almıştı.



ERZURUMDA KUMPAS


Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden istediklerini alamayan paralel yapı emniyet ayağını kullanarak 'usulsüzlük' maskesiyle belediyeye operasyon düzenletmişti. 17 Aralık darbe girişimi sonrası Başkan Ahmet Küçükler ve 45 kişi hakkında soruşturmaya yer olmadığına kararı verildi. 2014 Aralık ayında tutuklanan ve bu süreç içerisinde belediyenin zararlarının giderilmesi için dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından açılan davalar sonucu ise usulsüz tapu devirleri iptal ettirilerek Belediye'nin 2 milyon 600 bin liralık taşınmazları geri alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 7 Haziran öncesine kadar paralel yapının kullanımına tahsis edilen arazileri amaçları dışında kullanıldığı gerekçesiyle geri aldı. İstanbul'da toplam 7 gayrimenkulden 2'si geri alınırken 1'ininde sözleşmesi iptal edildi.


#17 - 25 Aralık operasyonları
#poaralel örgüt
#paralel yapı
#usulsüzlük
9 yıl önce