|

'ByLock'çu 4 akademisyen tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Erciyes Üniversitesinde görevli 8 eski akademisyenden 4'ü tutuklandı. Operasyon kapsamında 11 kişi hakkında yakalama kararı verilmiş, 8'i gözaltına alınmış 3 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatılmıştı.

Yeni Şafak
10:24 - 8/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:27 - 8/06/2017 Perşembe
AA
Arşiv
Arşiv

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Erciyes Üniversitesinde görevli 8 eski akademisyenden 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen eski akademisyenler A.U, M.F.S, F.T, M.A, Ç.Ş, H.S.A. ile M.G.K. ve eşi E.K'nin savcılık sorgusu tamamlandı.

Zanlılardan Ç.Ş, M.G.K, M.A. ile M.F.S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, A.U, E.K, H.S.A ve F.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kayseri, İstanbul ve Adana'da 2 Haziran'da düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan 11 zanlıdan 8'i gözaltına alınmıştı. Firari 3 zanlının yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

#Erciyes Üniversitesi
#FETÖ
#Tutuklama
7 yıl önce