|

ByLock’çu danışmanla 67 dakika

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in, MİT TIR’larının durdurulmasıyla bağlantılı ByLock’çu danışman Fatih Gürsul ile 67 dakika görüştüğü belirlendi. Çelik’in Balyoz, Poyrazköy gibi FETÖ kumpası soruşturmalarında görev alan hakimlerle de 100’den fazla kez görüştüğü tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:42 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv: ​CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik
Arşiv: ​CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik

FETÖ’nün avukat yapılanması soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve geçtiğimiz günlerde 'adli kontrol şartıyla' serbest bırakılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik'in savcılık ifadesine Yeni Şafak ulaştı. Soruşturma dosyasında Çelik’in firari Emre Uslu’nun MİT TIR’larının durdurulmasından 2 ay önce attığı benzer içerikteki operasyonel mesajlar paylaştığı tespit edildi.

SÜLEYMAN GÜRBÜZ'ÜN
BYLOCK ARKADAŞI

TIR’ların durdurulmasını organize eden isimlerden olan FETÖ yöneticisi Süleyman Gürbüz’ün CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Fatih Gürsul’la ByLock arkadaşı olduğu ortaya çıkmıştı. Çelik’in Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olan Gürsul’la 15 Temmuz darbe girişiminden sonra toplamda 67 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiği belirlendi.

10 SAAT KONUŞMUŞLAR

Çelik'in ayrıca Poyrazköy, Balyoz gibi FETÖ’nün yürüttüğü birçok kumpas soruşturmasını yürüten 10’larca hakimle 100’ün üzerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdiği de tespit edildi. Bunun yanı sıra 2005-2006 yıllarında eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski CHP lideri deniz Baykal, gazeteci Ertuğrul Özkök, dönemin Genelkurmay Başkanı ve bakanlarının hesaplarını usulsüz olarak inceleyen ve sızdıran eski Maliye müfettişi Hamza Kaçar’la da irtibatı ortaya çıkarıldı. Çelik’in Kaçar’la toplam Bin 659 kez olmak üzere 10 saat civarında irtibatı bulunduğu tespit edildi.

POLİTİKALARI AYNI

Çelik’in örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in örgüt üyelerine ‘Digitürk’ platformundan çıkma talimatı sonrası 2 Kasım 2015 tarihinde Digitürk üyeliğini iptal ettirdiği belirlendi. Sorgusunda bu husus sorulan Çelik, Digitürk üyeliğini iptal etmesinin CHP’nin aldığı bir parti politikası olması nedeniyle gerçekleştirdiğini söyledi.

#Celal Çelik
#Fatih Gürsul
#Balyoz
#Poyrazköy
#FETÖ
#CHP
7 yıl önce