|

ByLock’çu hakim savcı çifte dava

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edilen savcı Emre Ayvaz ve hakim eşi Sedef Ayvaz hakkında dava açıldı. ByLock kullanan ikilinin mesleğe yeni seçilen hakim ve savcılardan sorumlu olduğu tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:11 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mesleğe yeni kabul edilen hakim ve savcılardan sorumlu hakim Sedef Ayvaz ve savcı Emre Ayvaz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Emine Koçak tarafından hazırlanan iddianamede ikili hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasından 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, telefonunda ByLock çıkan iki ismin de mesleğe yeni kabul edilen hakim ve savcılarla nasıl ilgilendikleri ayrıntılı olarak anlatıldı. 11. dönem Adalet Akademisi’nde görev alan Demir kod isimli gizli tanığın ifadesiyle savcı Emre Ayvaz’ın kod isminin ‘Yunus’ olduğu ortaya çıkarıldı.


KATALOG’TAN EVLENDİLER

Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Esra Selçuk ise Emre Ayvaz ve Sedef Ayvaz’ın hakim adayları olarak 11. dönem Adalet Akademisi’nden sorumlu imam olduklarını dile getirdi. Sedef Ayvaz’la aynı evde kaldıklarını söyleyen Esra Selçuk, “Emre’yi Sedef nedeniyle tanıdım. Her ikisinin Fethullah Gülen cemaati mensubu olarak katalog evlilikleri yaptıklarını ve bu evliliğe Ali Özel’in aracılık ettiğini biliyorum” ifadesini kullandı.


YÜZDE 15’İNİ SEDEF’E VERİYORDUK

Şüpheli Hakim Emine Ünal’ın ifadesi de iddianamede yer aldı. FETÖ evlerinden bir tanesinde kaldığını söyleyen Ünal, “Evin peşinatını, depozitasonu ve ilk kirasını devreci adı verilen dönem imamımız olan Sedef Ayvaz ödedi. Biz aldığımız ilk maaşı Sedef aracılığı ile cemaate bağışladık ve ondan sonra da maaşımızın yüzde 15’ini yine elden Sedef’e teslim ediyorduk” dedi.
#​15 Temmuz
#ByLock
#FETÖ
7 yıl önce